Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Observatorul Ocolului Silvic Săliște a fost distrus. Posibili vinovați: braconierii sau ciobanii

Observatorul Ocolului Silvic Săliște a fost distrus. Posibili vinovați: braconierii sau ciobanii

Un observator al Ocolului Silvic Săliște a fost distrus azi-noapte de către persoane necunoscute, acesta nemaiputând fi reparat. Aflat în apropierea Institutului de Agromontanologie din Cristian, observatorul era folosit de vânători pentru a observa mișcarea vânatului din pădure. Atât Institutul, cât și vânătorii suspectează ciobanii sau braconierii pentru acest act de vandalism. ”Au fost oameni care își au propriile interese, că altă explicație nu găsesc. Nu a fost distrus să fure materiale lemnos, să zici că a vrut să ia ceva din ele, ci pur și simplu intenția a fost clară de a-l distruge. Ca întotdeauna, păgubașul e cu o mie de păcate, că bănuiește pe toată lumea. Poate fi din prisma noastră, a vânătorilor, să fie vorba de braconieri sau de ciobani, pe linia asta a montanologiei, pentru că acolo ei au o pășune. Ăstea-s presupunerile noastre, pentru că hoțul neprins e negustor cinstit. Vom depune o plângere la poliție”, a anunțat Mihai Dumitrescu, șeful Ocolului Silvic Săliște.

4ce4942f-6893-4715-8a0f-1ad3cf1f6c66

În această zonă, Institutul de Agromontanologie face un studiu pe câteva hectare de pășune. ”Acolo este și pășunea Institutului, s-a supraînsămânțat, se face o cercetare pe diferite compoziții floristice pe pajiști, e o pășune care arată foarte bine și acum nu știu dacă acest act de intimidare major se adresează institutului nostru sau Romsilva, pe linia vânătorilor. Observatorul e construit din stejar, e greu de dărâmat. În plus, e tăiat de sus, astfel încât să nu mai poată fi reparat, acolo au fost oameni mulți”, spune ing. Ionuț Deaconeasa.

6d0de439-094b-4514-940b-70018d7ee61c

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

La Sibiu legea nu se aplica

Acum 8 luni

Cu ciobanii nu se aplica legea in Municipiul Sibiu. Conform legislatiei stabilite prin Hotarare de Consiliu Local nu se poate face cresterea animalelor medii si mari in municipiul Sibiu. Ei impanzesc orice teren liber de constructii, poarta cu ei capuse si caini agresivi. Ar trebui aplicata legea, afara cu ciobanii din Municipiul Sibiu!
Raspunde

Prostie Cat Incape

Acum 8 luni

Afara cu retardatii din judetul Sibiu, mai bine scriai, apoi iti faceai bagajele si plecai spre sudul infloritor din care, probabil ai aterizat pe aici, precum o capusa, cazuta de pe o oaie care paste pe pasunile ancestrale ale Sibiului. Ciobanii au fost primii aici, inainte de statul "modern", condus de la marea capitala a pierzaniei, incompetentei si prostiei, numita Bucuresti.... straniu, tocmai de la numele unui cioban, Bucur, dupa cum spune legenda, bineinteles fara nici un fundament, ca orice "treaba buna" venita de la sud de Carpati. Tu habar n-ai unde te aflii si nu intelegi nimic din ce se intampla pe langa tine, aparent. Sunt mult prea multi ca tine, aia e problema... Uite, pana sa dai tu sfaturi si sa vii cu idei, ca sa plece ciobanii, mai bine ai face curatenie dupa tine, dupa ce ti-ai consumat "gratarul" de la Curmatura sau Valea Sadului. Ai putea contempla la asta, sa nu mai lasi sticlele de plastic, cutiile de energizante si alte mizerii pe care le consumi, in natura. Asta, bineinteles daca nu ai obosit si ti-ai consumat capacitatea mentala la primul aliniat si n-ai mai ajuns sa citesti pana aici. Sa speram ca ai bagat vreo 2 energizante in prealabil si totusi, ai avut energia si capacitatea necesara sa citesti tot. Cu intelesul.... da, stiu, am scris degeaba, in ceea ce te priveste.
Raspunde

Burebista

Acum 8 luni

....poate corona ??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus