Vineri,
03.07.2020
Partial Noros
Acum
18°C

Ce informații trebuie dea cei care merg la terase. Orban: Nu e vorba de CNP

02 Iunie 2020 10:56

Ce informații trebuie dea cei care merg la terase. Orban: Nu e vorba de CNP

De la 1 iunie, este liber la terase, dar cei care vor să meargă trebuie să-și lase numele și numărul de telefon, informații utile într-o eventuală anchetă epidemiologică. Ludovic Orban a spus luni seară la Digi24 că nu este nevoie ca angajații de la terase să ia alte date despre clienți. 

Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că aceste date erau luate și înainte, atunci când clienții doreau să facă o rezervare.

Terasele au fost deschise luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricțiilor. Următoarea etapă este 15 iunie, când se va decide ce măsuri vor fi luate, în baza numărului de infectări.

Citește și https://www.turnulsfatului.ro/2020/06/01/atmosfera-din-centrul-sibiului-dupa-redeschiderea-teraselor-rdquo-e-ca-prima-oara-rdquo-173986

Vizualizari: 583

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus