Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Raed Arafat atrage atenția: „Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândește și nu ucid sute de mii de oameni”

Raed Arafat atrage atenția: „Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândește și nu ucid sute de mii de oameni”

Raed Arafat secretarul de Stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență avertizează printr-o postare pe pagina sa de socializare că noul coronavirus nu este nicidecum doar o „biată gripă” și face referire la numărul mare de pesoane afectate de acest virus. „Nu ascultați pe cei care încearcă să vă convingă că această infecție este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândește și nu ucid sute de mii de oameni și mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectați cu virusul care cauzează această boală”, a scris Arafat pe facebook.

Raed Arafat atrage atenția, încă o dată, asupra pericolului pe care COVID-19 în reprezintă și a seriozității cu care trebuie tratată pandemia. Acesta pleacă de la exemplul unui profesor în medicină care afirmă despre virus că este doar o „biată gripă”. Potrivit secretarului de stat, atenția ar trebui să fie atrasă de numărul mare de îmbolnăviri și decese, chiar în rândul cadrelor medicale. Vă prezentăm mai jos mesajul integral scris de Arafat.

„Acum câteva zile, un profesor în medicină spunea, într-un interviu despre COVID-19, că este vorba doar despre o “biată gripă” ! În lume, zeci de mii de persoane din domeniul medical s-au infectat cu virusul carecauzează Covid-19, unii ajungând să fie în stare critică. Recent, Biziday a publicat o știre despre faptul că decesele cauzate de COVID-19 în rândul cadrelor medicale din Rusia au ajuns la aproape 500. În SUA numărul deceselor cadrelor medicale a atins aproximativ 600 iar în Italia, Spania, China și alte țări, decesele în rândul cadrelor medicale au fost tot la un nivel ridicat.

În România, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanță, Pompieri, Poliție, secțiile din spitale, iar unii au fost salvați la limita după o lungă lupta între viață și moarte pe paturile de terapie intensivă.

Oare este chiar vorba despre o „biata gripă” cum spunea colegul nostru profesor?

Gripă obișnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienți anual, această nu ucide personalul medical care îngrijește pacienții respectivi. Covid-19 este o boală serioasă, fără tratament și fără vaccin, care continuă să se răspândească pe plan mondial. Peste 8,500,000 de persoane infectate și aproape de 500,000 persoane decedate pe plan mondial, iar pandemia încă este la începutul ei dacă luăm în considerare întregul mapamond.

Indiferent de ce comentează unii și afirmă alții despre această pandemie, indiferent de cât încearcă unii să va convingă că măsurile luate au fost exagerate și că această boală nu este așa de gravă, intrând în logică conspirației mondiale , COVID-19 este o problema serioasă de sănătate publică iar limitarea răspândirii acestei boli depinde de noi toți.

Nu ascultați pe cei care încearcă să va convingă că această infecție este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteză cu care COVID-19 se răspândește și nu ucid sute de mii de oameni și mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectați cu virusul care cauzează această boală.

Știu cât de greu a fost tuturor cu măsurile de distanțare și restricțiile care au fost impuse dar singură soluție pentru a evita o creștere exponențială a numărului infectărilor este de a respectă măsurile de prevenție prevăzute, cum ar fi purtatul măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea măsurilor de igienă și colaborarea cu autoritățile pentru a reuși, împreună, să diminuăm, cât de mult posibil, impactul acestei boli în următoarea perioadă”, scrie Arafat pe pagina de facebook.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus