Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

Patru angajați ai Spitalului Polisano, confirmați cu Covid-19. Virusul a fost luat și de la un parastas

Patru angajați ai Spitalului Polisano, confirmați cu Covid-19. Virusul a fost luat și de la un parastas

Numărul angajaților din cadrul Spitalului Polisano confirmați a fi infectați cu SARS-CoV-2 a urcat la patru, confirmă reprezentanții instituției. Angajații spitalului povestesc cum primul caz are legătură cu cele din Poiana Sibiului, unde mai multe persoane au fost infectate la un parastas.

”În total au fost confirmate patru cazuri de infecție cu Covid-19 (trei angajați simptomatici și o asistentă asimptomatică) pe parcursul acestei luni, la personalul medical și administrativ din Clinica de pe strada Izvorului. Cazurile au fost izolate și nu există legătură epidemiologică între ele. Persoana asimptomatică a fost depistată pozitiv în cursul testării periodice a personalului. De la finalul lunii martie până în prezent, în scop preventiv, au fost efectuate peste 700 de teste RT-PCR în rândul personalului medical și administrativ”, arată reprezentanții Clinicii Polisano, la solicitarea Turnul Sfatului.

În contextul în care reprezentanții Clinicii Polisano spun că nu există vreo legătură între cazuri, angajați ai instituției consideră că situațiile ar putea fi legate de prima infecție confirmată. Cea a unei asistente care a participat, în Poiana Sibiului, la un parastas în urma căruia au fost confirmați mai mulți participanți drept purtători ai SARS-CoV-2 (printre care atât un preot, cât și angajați ai primăriei din localitate). Printre cazurile confirmate la Polisano se numără și doi soți – o asistentă și un angajat din zona non-medicală, acesta din urmă fiind și primul sibian confirmat cu Covid-19 care a rămas acasă în izolare, cel puțin temporar (detalii pe acest subiect aici).

Reprezentanții Spitalului arată că în urma noilor cazuri descoperite, activitatea din anumite secții a fost redusă. ”Unitatea noastră a parcurs etapele anchetelor epidemiologice, a informat autoritatea sanitară locală, a procedat la reducerea temporară a activității pe secția de specialități chirurgicale din sediul Izvorului și în Blocul alimentar, a efectuat dezinfecția imediată a spatiilor, a izolat contacții direcți și i-a testat, toate rezultatele primite până acum fiind negative. Dorim să menționăm că aceste persoane, angajate în unitatea noastră, au respectat reglementările în vigoare, și anume de a nu se prezenta la serviciu dacă manifestă simptome specifice, reducând astfel riscul de expunere al personalului și pacienților”, se arată în răspunsul transmis de reprezentanții Clinicii Polisano.

Activitatea în spitalul privat de pe str. Izvorului se desfășoară în continuare ”în regim normal”, cu respectarea reglementărilor impuse în contextul actualei epidemii și cu testarea tuturor pacienților internați. ”În scopul siguranței personalului propriu și al pacienților, respectăm toate reglementările legale în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecției cu Covid-19, adică: triajul epidemiologic zilnic al tuturor persoanelor care intră în clinica noastră (pacienți, angajați, colaboratori etc), testarea tuturor pacienților internați, continuarea testării periodice a personalului, utilizarea echipamentelor de protecție conform prevederilor legale. Activitatea noastră în ambulatoriile de specialitate, centrele de recoltare și restul secțiilor, se desfășoară în continuare în regim normal, respectând cele mai înalte standarde de siguranță pentru pacienți și personalul medical”, completează reprezentanții Polisano.

Vizualizari: 5997

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus