Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
14°C

Cele mai multe cazuri active în Sibiu din 24 mai

Cele mai multe cazuri active în Sibiu din 24 mai

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu s-au înregistrat șapte cazuri noi de infectare cu SARS CoV-2, numărul total de cazuri active de Covid-19 fiind de 123 de persoane. În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 696 de persoane, dintre care 650 adulți și 46 copii. Până la această dată au fost declarate vindecate și externate 520 de persoane, iar 53 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În județ sunt 123 de cazuri active de Covid-19, cea mai mare cifră din 20 mai. Atunci erau internate în spitalele din județ 163 de persoane.  Cel mai mic număr de persoane active s-a înregistrat în județ în 10 iunie, când erau 26 de cazuri active.

Prefectura Sibiu anunță că polițiștii sibieni continuă să acționeze ”integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun”.

Au fost verificate, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

În continuarea activităților demarate la data de 3 iulie a.c., ieri au fost angrenate în acțiuni 64 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală și reprezentanți ai ITM Sibiu, care au desfășurat acțiuni de verificare a 41 de societăți comerciale. A fost identificată o societate comercială care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020 art. 5. (3)/Anexa nr. 3 la HG 394/2020 și aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. Au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. 

Efectivele poliției locale au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și au aplicat  3 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. În ceea ce privește controalele efectuate de către reprezentanții ISU Sibiu privind respectarea prevederilor legale în contextul COVID19, precizăm că, în data de 10.07.2020 s-au efectuat trei controale în urma cărora s-a aplicat o sancțiune (avertisment).

În ceea ce privește verificările efectuate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuate un număr total de 6 verificări în urma cărora au fost aplicate 2 sancțiuni, avertismente.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus