Miercuri,
19.06.2024
Cer Senin
Acum
30°C

Covid-19 la Procuratura din Sibiu. Prim-procuror: „angajații testați pozitiv se aflau în concediu”

Covid-19 la Procuratura din Sibiu. Prim-procuror: „angajații testați pozitiv se aflau în concediu”

Trei persoane din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au fost depistate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu. În acest context, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, iar în cadrul acesteia au fost testați toți angajații instituției. Este vorba despre 50 de persoane. Potrivit autorităților, rezultatele testelor sunt negative. Nu au fost luate alte măsuri, iar activitatea din cadrul instituției se desfășoară normal.

„În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, vă informăm că au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, un număr de 3 persoane, angajate în cadrul instituției. Ca urmare a acestui fapt, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică în cadrul căreia a dispus testarea tuturor angajaților, un număr de aproximativ 50 de persoane. În urma testării toți au primit rezultat negativ. Nu s-au impus alte măsuri. Activitatea din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, se desfășoară normal”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Potrivit prim-procurorului Ioan Veștemean, doi dintre angajați lucrau la contabilitate, iar când au avut primele simptome au intrat imediat în concediu, iar o persoană era grefier și a fost diagnosticată în perioada în care se afla în concediu, infectarea cu noul coronavirus, în acest caz, nefiind din cadrul instituției.

„În momentul în care au fost testați pozitiv cei trei angajați se aflau în concediu. În cadrul instituției s-au făcut o dezinfecție totală și a fost testat absolut tot personalul. Activitatea instituției nu a fost modificată, cei trei angajați sunt din sectorul contabilitate. Două persoane erau de la contabilitate și o persoană era grefier, dar se afla în concediu când au apărut simptomele, deci nu s-a infectat în interiorul instituției”, spune prim-procurorul Ioan Veștemean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus