Marţi,
22.09.2020
Partial Noros
Acum
20°C

ACTUALIZARE Coronavirus la ULBS. Opt angajați în izolare, dar admiterea continuă

24 Iulie 2020 13:46

ACTUALIZARE Coronavirus la ULBS. Opt angajați în izolare, dar admiterea continuă

Un angajat la Universității Lucian Blaga din Sibiu a fost confirmat în cursul zilei de vineri cu coronavirus.

Actualizare ora 14:38

Instituția Prefectului Sibiu anunță că opt angajați ai ULBS au fost puși în izolare și DSP Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică.

”În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, vă informăm că a fost confirmată pozitiv în urma testării SARS CoV-2 o persoană angajată. Precizăm faptul că este vorba de personal administrativ. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, anchetă ce momentan este în derulare. Până la acest moment au fost puse în izolare un număr de 8 persoane, contacți de serviciu. De asemenea precizăm faptul că activitatea procesului de admitere care este în derulare în cadrul universității nu a fost afectată, aceasta desfășurându-se normal”, a transmis vineri Prefectura.

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” spune că exmenul de admitere la Medicină continuă conform programării inițiale.

„Am luat toate măsurile de siguranță și niciun cadru didactic implicat în comisia de admitere nu a intrat în contact direct cu persoana depistată pozitiv și nici cu contacții acesteia. Universitatea se află în contact direct cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu pentru a gestiona cât mai bine această situație”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Prin urmare, ULBS a luat deja o serie de măsuri pentru a elimina orice risc:

  1. În cursul acestei zile a fost testat tot personalul de la secretariatul Facultății de Medicină, chiar dacă nu este contact direct, conform definiției, și vom avea rezultatul înainte de întrunirea comisiilor de redactare a subiectelor ptr examenul de admitere, programată sâmbătă ora 14:00. În cazul în care o singură personă din secretariat va fi depistată pozitiv, tot personalul din secretariat va intra în izolare, situație în care, toate sarcinile de secretariat vor fi preluate de colegi din celelalte faculăți ale ULBS.
  2. Personalul administrativ din Facultatea de Medicină, care a fost considerat a fi susceptibil ca fiind contact direct a fost deja izolat la domiciliu, urmând ca ancheta epidemiologică aflată în desfășurare să stabilească în mod real contacții persoanei confirmate pozitiv.
  3. Redactarea subiectelor nu va fi făcută în clădirea Facultății de Medicină ci într-o altă locație aparținând ULBS, fiind respectate regulile de distanțare socială între membrii comisiei.

Proba scrisă a examenului  de admiterela Medicină, va începe la ora 10:00 și se va desfășura în sălile de curs din incinta a 3 facultăți: Medicina, Drept și Teologie. Sălile de examen vor fi pregătite conform normativelor in vigoare, mobilierul va fi dezinfectat iar încăperile aerisite. Examenul va fi susținut cu respectarea tuturor normelor sanitare și de distanțare fizică. Astfel, în fiecare sală vor fi maxim 18 candidați (cu păstrarea disțanței impuse de legislația in vigoare) și doi supraveghetori. Candidații vor fi termometrizați la intrarea în clădirile ULBS, si deasemenea vor exista soluții dezinfectante la intrarea în clădiri precum și în sălile de examen. Accesul în sălile de concurs se va face conform unei programări bine stabilite (și afișată pe pagina de internet a Facultatii de Medicină), pe fiecare sală în parte, astfel încăt să se evite aglomerarea spațiilor respective, iar fiecare candidat va primi la intrarea în clădire o mască de protecție pe care o va purta pe toată durata probei scrise, până la parăsirea clădirii.

Știre inițială:

Reprezentanții universității sibiene au explicat pentru Turnul Sfatului că este vorba despre administratorul clădirii în care funcționează Facultatea de Medicină. Mai multe detalii despre starea de sănătate a acestuia nu se cunosc în acest moment.

Apariția primului caz de coronavirus la ULBS vine tocmai în momentul în care Facultatea de Medicină pregătește pentru zilele următoare examenul de admitere.

Atât conducerea universității cât și cea a facultății urmează să facă în cursul zilei de astăzi un anunț prin care vor lămuri situația admiterii.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus