Duminică,
16.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Noi măsuri pentru intrarea în Grecia. Se cere test negativ și pentru cei care aleg călătoria cu avionul

Noi măsuri pentru intrarea în Grecia. Se cere test negativ și pentru cei care aleg călătoria cu avionul

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, începând cu data de 28 iulie, pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România şi Bulgaria, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, în conformitate cu informaţiile comunicate oficial de autorităţile elene.

Aceste teste trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză. De asemenea, trebuie să conțină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective, mai spun reprezentanții MAE.

Trebuie menționat însă, că prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii şi nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form şi prezentarea codului QR.

În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie şi care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testaţi la sosire pe aeroporturile din Grecia.

Toate condiţiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus