Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
-1°C

25 de sibieni bolnavi de Covid-19 au plecat din spitale „la cerere”

25 de sibieni bolnavi de Covid-19 au plecat din spitale „la cerere”

25 de persoane diagnosticate cu COVID-19 s-au externat la cerere din spitalele din Sibiu, după decizia Curții Constituționale care asimilează internarea cu privarea de libertate și încălcarea drepturilor omului, potrivit autorităților sibiene. În consecință, după intrarea în vigoare a legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, toate cele 25 de persoane au fost identificate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu și reinternate pentru investigații. În urma acestor investigații o parte dintre aceste persoane au fost cu rezultate negative la testele SARS COV-2 fiind externate ulterior, o parte au rămas internate în spital și o parte au fost plasate în izolare la domiciliu. În momentul de față, 14 persoane externate la cerere se află în izolare la domiciliu.  

„Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, în momentul intrării în vigoare a legii 136/2020, un număr de 25 de persoane externate la cerere, pozitive și asimptomatice la momentul externării au fost reinternate și evaluate, în vederea aplicării normelor legislative în vigoare. În prezent sunt monitorizați în izolare la domiciliu un număr de 14 persoane externate la cerere”, spune Andreea Ștefan purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

PSD Prostia Lumii

Acum 1 an

A reusit PSD sa isi bata joc inca odata de Romania, prin mizerabilii de la CCR.
Raspunde

John Doe

Acum 1 an

Nu mi-e rusine nici cu echipa de soc a lui Ludovic. Psd+pnl= ciuma roșie-galbena. Am crezut ca daca vin liberalii se va schimba ceva in bine. A trecut aproape un an si nu au facut nimic pentru tara. Doar povesti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus