Sâmbătă,
15.08.2020
Ploi Usoare
Acum
18°C

Purtarea măștii în spații publice aglomerate, obligatorie în Vâlcea, Dâmbovița și Argeș

29 Iulie 2020 15:05

Purtarea măștii în spații publice aglomerate, obligatorie în Vâlcea, Dâmbovița și Argeș

Purtarea măștii devine obligatorie în județul Vâlcea, potrivit unul comunicat de presă al Prefecturii Vâlcea. Numărul total al celor infectați cu noul coronavirus, în județul Vâlcea, a ajuns astăzi, 29 iulie, la 417, cu 17 noi cazuri în ultimele 24 de ore. 

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, întruniţi în şedinţă extraordinară la solicitarea prefectului Tiberiu Costea în data de 28 iulie, au adoptat o serie de noi măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2) în judeţ în condiţiile creşterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv în ultimele săptămâni.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate (Horărârea nr.18/2020), purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun etc. De asemenea, în spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse şi mărfuri este obligatorie şi purtarea mănuşilor de protecţie.

De asemenea, masca va fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din județul Dâmbovița. Prefectul Aurelian Popa a declarat la Digi24 că Dâmbovița este un județ roșu, cu un număr foarte mare de infectări.

Astfel, masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise - piețe, târguri, oboare.În plus, comercianții din aceste spații vor fi obligați să poarte mănuși.

Numărul total de îmbolnăviri cu noul coronavirus a ajuns în județul Dâmbovița la 1766, cu 84 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Și în Argeș masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

Oamenii vor fi obligați să poarte mască afară dacă merg câte doi pe stradă. Excepție de la această regulă vor face copiii sub 5 ani.

De asemenea, au fost luate măsuri speciale și pentru transportul în comun. Astfel, un autobuz nu va pleca din stație dacă nu au mască toți pasagerii, iar oamenii nu vor avea voie să stea în picioare, ci doar pe scaune. mai precizează sursa citată.

Numărul total al celor infectați în județul Argeș este de 3009, cu 98 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus