Miercuri,
27.01.2021
Parțial Noros
Acum
-1°C

Primarul Sibiului, despre noul Spital județean și de Pediatrie: ”ne vom asuma să cofinanțăm acest proiect”

Primarul Sibiului, despre noul Spital județean și de Pediatrie: ”ne vom asuma să cofinanțăm acest proiect”

Primarul Astrid Fodor speră ca asigurările de sprijin din partea Guvernului pentru proiectul de 422 de milioane de euro, fără TVA, să se și concretizeze. Sibiul va fi partener al Consiliului Județean, asigură Astrid Fodor.

Prezentă la discuțiile purtate joi pe terenul de la marginea Sibiului, unde este propusă ridicarea noului spital, primarul Astrid Fodor nu a mai fost invitată, mai apoi, să și ia cuvântul în momentul în care oficialitățile au trecut la declarații. Primarul Sibiului arată, însă, că pentru ea vestea cea mai bună este identificarea unei surse de finanțare nerambursabilă. ”Ceea ce mă mulțumește pe mine în această fază a proiectului este că, în sfârșit, s-a identificat o sursă de finanțare externă. Valoarea este foarte mare, dar nu aș vrea să mă pronunț asupra acestui lucru, asta să o facă specialiștii. Dar la o valoare atât de mare, Consiliul Județean și Primăria Sibiu, nu ar fi putut susține un astfel de proiect fără o sursă de finanțare nerambursabilă. Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după cum știți, este bine dotat, îngrijit și așezat. Noi nu eram sub o așa mare presiune pentru a-l reloca, cum e cazul Spitalului județean. Deci eu îmi doresc, dacă se va face, să fie o investiție serioasă, iar ceea ce am văzut azi aici să fie transpus în realitate”, a declarat Astrid Fodor, pentru Turnul Sfatului.

Între Consiliul Județean Sibiu (care administrează Spitalul județean) și Primăria Sibiu (care administrează Spitalul de Pediatrie) urmează încheiat un parteneriat, care să stea la baza cererii de finanțare nerambursabile din fonduri europene. ”Urmează să încheiem un contract de parteneriat, în care Consiliul Județean Sibiu va fi lider de proiect. Liderul de proiect va fi responsabil de implementare, iar partenerul va trebui să ofere susținere. În sensul că noi ne vom asuma să și cofinanțăm acest proiect, deoarece nu cred că vor fi alocați toți banii necesari”, a mai spus Astrid Fodor.

Deocamdată nu este clară data la care autoritățile din Sibiu vor putea să depună eventuala cerere de finanțare nerambursabilă. După cum a arătat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, abia în aprilie 2021 este preconizată finalizarea negocierilor cu Comisia Europeană pentru Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, pe baza căruia țara noastră va primi fonduri nerambursabile. Ulterior aprobării acestui plan, vor trebui elaborate ghidurile de finanțare pe baza cărora să fie depusă cererea de finanțare pentru viitorul spital județean.

Vizualizari: 1553

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan2 Cp

Acum 6 luni

minciuni electorale nu va cred,nu va votez stimata doamna frau omamma

Raspunde

Ilei Rotariu

Acum 6 luni

Promosiuni pentru alegeri. Leam mai auzit si de la PSD!!!!

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marcel Ioan

Acum 5 luni

ABURI doamna primar, aburi. Atat stiti...

Raspunde

Dancila Cristian

Acum 5 luni

Hopa,hop si primareasa Fodor. Ce sa faci...na-i cei face! Vorba de mai sus: aburi domana primar-aburi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus