Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Peste 3.700 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare

Peste 3.700 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare

La sfârșitul lunii iulie s-a încheiat și cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare. Potrivit informațiilor obținute de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în prezent, sunt înscriși 3.740 de elevi în 186 de clase, la nivelul Județului Sibiu. În anul școlar 2020-2021 au fost înscriși cu 230 de elevi mai mulți în clasa pregătitoare, față de anul trecut.

A doua etapă de înscriere s-a desfășurat în perioada 21 - 31 iulie și a asigurat înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean. Conform cifrelor trimise de reprezentanții IȘJ Sibiu, în județul Sibiu au fost înscriși 3.740 de elevi în 186 de clase, cu 230 mai mulți față de anul școlar 2019-202 (aproximativ zece clase). În urma celei de-a doua etape au rămas libere 931 de locuri. Înscrieri în clasa pregătitoare se mai pot face până în data de 4 septembrie.

„Potrivit calendarului, înscrieri pe locurile rămase se mai pot face până în data de 4 septembrie. Numărul de locuri a fost alocat după informațiile primite de la direcția statistică și mai sunt cazuri în care părinții decid ca cei mici să mai rămână un an la grădiniță. În momentul de față, legea spune că numărul maxim de copii într-o clasă este de 25. Clasele în care locurile nu vor fi ocupate, nu se vor mai înființa”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt IȘJ Sibiu.

Astfel, în perioada 1 - 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către inspectoratele școlare, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, inspectoratele școlare vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă.

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus