Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Sibiul va primi 40 de flacoane de Veklury (Remdesivir), un medicament pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Sibiul va primi 40  de flacoane de Veklury (Remdesivir), un medicament pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Ministerul Sănătății a anunțat că România va beneficia de o cantitate de 25 157 flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul contractului finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare. Spitalul Clinic Județean Sibiu a primit deja zece flacoane din acest medicament și urmează să mai primească 40 de flacoane.

În data de 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19. Începând cu prima parte a lunii august vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, loturi de Veklury, cu coordonarea și cu sprijinul Comisiei Europene, pentru a răspunde nevoilor imediate. Ministerul Sănătății a anunțat cî în țara noastră vor ajunge 25.157 flacoane din acest medicament, în trei tranșe. Prima tranșă  va ajunge în data de 7 august 2020, țării noastre fiindu-i repartizate 6.026 flacoane Remdesivir. Cantitatea ajunge pentru asigurarea tratamentului unui număr de peste 1.200 pacienti eligibili (5 flacoane/pacient).

Repartiția realizată de reprezentanții Comisiei Europene ține cont de numărul cazurilor la 14 zile și, în acest context, România a primit a doua cea mai mare cantitate după Spania.

Spitalul Clinic Județean Sibiu se numără printre instituțiile spitalicești care vor beneficia de acest medicament.

„La insistențele d-rei manager s-au primit 10 flacoane de Remdesivir și se vor mai primi încă 40 de flacoane prin CM Unifarm S.A”, spun reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Conform calendarului transmis de către Bruxelles, în data de 11 septembrie 2020 vor fi primite alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienți eligibili, iar în data de 9 octombrie 2020, un număr de 8795 flacoane cu care vor ajunge pentru asigurarea tratamentului a încă aproximativ 1759 pacienți eligibili.

Ultimele două tranșe vor fi evaluate în funcție de evoluția epidemiologică la 14 zile.

Livrarea cantităților se va face în depozitele Companiei Unifarm SA de unde vor fi distribuite către unitățile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătății nr. 555/2020, în funcție de numărul de cazuri medii și severe eligibile.

Comisia Europeană va finanța contractul, în valoare totală de 63 de milioane EUR. Astfel, va fi asigurat tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienți din spațiul european care prezintă simptome severe de COVID-19, spun reprezentanții Ministerului Sănătății.

Sursa foto: Arhiva TS

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus