Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Sibiul rămâne cu 12 paturi la ATI. ”Nu avem cum să solicităm creșterea”

Sibiul rămâne cu 12 paturi la ATI. ”Nu avem cum să solicităm creșterea”

Joi, la ATI erau ocupate toate cele 12 paturi destinate cazurilor cu Covid -19. Astăzi, la ora 18 erau trei paturi libere, însă în situația în care acestea se vor ocupa, un caz grav care va veni ulterior va fi trimis în alt județ. Anunță managerul Spitalului Clinic Județean, Liliana Coldea. ”Nu este o situație la limită la Spitalul Clinic Județean, toată lumea primește îngrijirea medicală de care are nevoie, deci nu e vorba de nicio prioritizare. Cazurile care sunt de terapie intensivă sunt transferate în terapie intensivă de pe secție, cazurile care necesită intubație și ventilație mecanică sunt ventilate și intubate mecanic. Pot să vă spun că astăzi, erau la ora 18 trei locuri libere în terapie intensivă și chiar suntem pe punctul de a primi două cazuri grave de la Alba care nu pot fi gestionate de colegii de la Spitalul Județean de Urgență de la Alba Iulia.

Noi am făcut solicitare către DSP în ideea de a ne sprijini ca alte spitale din Sibiu să devină spitale suport. Pe ATI rămânem cu 12 paturi, pentru că nu avem cum să solicităm creșterea numărului de paturi, pentru că altfel nu se mai pot respecta circuitele”, a explicat situația Liliana Coldea.

Dr. Victoria Bîrluțiu, șefa secției de Boli Infecțioase a Spitalului sibian, spunea joi, când toate paturile era ocupate la ATI, că în situația în care intervine un caz nou, care necesită aparatura de la ATI, un alt caz aflat în ameliorare este transferat înapoi la secția de Boli Infecțioase, pentru a face față situației. ”12 pacienți sunt pe această secție, toate paturile de la ATI sunt ocupate. În cazul în care apare un caz nou, care necesită internarea pe ATI, preluăm noi din ATI cazurile care pot fi gestionate pe secție, așa mergem. Acolo unde un pacient a evoluat totuși favorabil și putem gestiona pe secție, oxigen cu presiune mai mare, îl preluăm. Eu sper să nu avem nevoie, dar evident că pașii sunt raportați la necesități”, a explicat, joi, situația din spital doctorul Bîrluțiu.

Liliana Coldea spune că atunci când va apărea al 13-lea caz de ATI în situația în care secția va fi plină, acesta va fi transferat de urgență în alt județ. ”O să solicităm ajutor la Grupul Național de Coordonare a Intervenției, iar cazurile respective vor fi transmise în altă parte, exact cum au venit la noi cazuri din alte județe, dar vă pot spune că acum avem trei locuri libere pe ATI. Gestionăm bine situația, pentru că orice caz care se ameliorează este trimis înapoi în orașul sau județul din care a venit și atunci am gestionat destul de bine situația. Sigur, lucrurile se pot complica, dar până acum am gestionat bine situația, motiv pentru care, ați văzut, decesele au fost puține”, a mai spus dr. Coldea.

O asistentă a fost salvată

Managerul spitalului, Liliana Coldea, a anunțat că unul din cazurile dificile Covid-19, chiar o asistentă a spitalului, care a ajuns la ATI a evoluat favorabil și astăzi a fost detubată. ”Pot să vă spun că sunt foarte bucuroasă, pentru că una din asistentele noastre care era pe terapie intensivă are o evoluție favorabilă a fost detubată și e un lucru extraordinar, am crezut că o pierdem”, a mai spus Coldea.

314 cazuri active sunt acum în Sibiu

În total, în județ au fost externate din spitale, până acum, 79 de persoane care au refuzat tratamentul medical, deși aveau test pozitiv pentru coronavirus. Sunt confirmate acum în Sibiu 314 cazuri active de Covid-19. În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 1017 de persoane, dintre care 953 adulți și 64 copii. 68 persoane au decedat în urma infectării cu noul coronavirus. În total, sunt considerate vindecate 714 persoane, însă dintre acestea, 635 sunt cazuri vindecate și externate și 79 sunt cazurile externate cu test pozitiv, la dorința pacienților.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 23 persoane, cei mai mulți, șase, făcând parte din categoriile de vârstă 19 - 29 de ani și 60 - 69 ani. Cinci persoane intră în categoria de vârstă 40 - 49 ani, iar câte trei persoane fac parte din categoria 1-18 ani și 30-39 ani.

Sunt acum în monitorizare 667 de persoane care se află în carantină la domiciliu și alte 69 persoane, aflate în izolare la domiciliu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus