Vineri,
25.09.2020
Innorat
Acum
22°C

Să fie bine. Local

09 August 2020 21:08

Să fie bine. Local

Avem parcuri noi, care se strică subit după câteva luni. Poate săptămâni. Poate o fi vina constructorului, care a trebuit să scoată din calitate, să aibă de unde să dea pentru unsul licitațiilor. Că-s bani publici. Poate că e vina copiilor, mai mari sau mai mici, care au învățat perfect un lucru de la cei mari: să distrugă tot ce-i bun.

Avem mii de șantiere în lucru. În România se lucrează din greu. Se sapă, se sparge, se toarnă și nu vorbesc doar despre relațiile dintre oameni. Nu totul ține, pentru că ne-am obișnuit să oftăm resemnați: nu mai avem mână de lucru calificată. Nici piatra nu mai e ce-a fost odată. Cimentul e apă cu nisip. De unde să tot pui, când peste noapte totul se năruie? Cu toată osteneala, drumurile, șanțurile, trotuarele, stâlpii, băncile, vopseaua, toate parcă sunt mâncate de termite. Un drum proaspăt reabilitat peste care ai trecut acum câțiva ani, astăzi e un morman de gropi înșiruite de la punctul A, la punctul B al destinației.

Avem plăcerea sadică de a urla că orașul e murdar. Dar e perfect normal ca majoritatea locuitorilor să contribuie zilnic cu ceva: cu o gumă, o pungă, câteva zeci de țigări, un ambalaj, un mormoloc de hârtie, toate aruncate pe unde se nimerește. E normal să te lamentezi de prețul gunoiului, de faptul că gaura de la cartoane e prea mică, de câinii care răscolesc, de copiii care cerșesc, de camerele de supraveghere care stau închise, de programul gunoierilor care te deranjează dimineața, dar e anormal să respecți un singur lucru: să colectezi selectiv. Niște gunoaie, până la urmă.

E perioada în care vorbim din nou de planuri, de cât de frumos va fi totul. Vom vorbi din nou de cartiere, curățenie, o treabă bine făcută. Vom vorbi de lucruri mari, de investiții, de lucruri pe care le-am ascultat și acum patru ani, în mare parte de la aceiași oameni. Va fi perioada în care îi vom vedea din nou la față. Vor sta de vorbă cu oamenii de la distanța regulamentară, de data asta impusă de coronavirus, nu de indiferență sau fudulie. Va fi din nou bine. Bine ar fi însă să ne facem și noi bine și să învățăm că Sibiul e în mare suma clădirilor și a oamenilor născuți pe aceste locuri în ultima sută de ani. Să-l prețuim, așa cum ne prețuim pe noi!  

Tag-uri: Sibiu , alegeri

Vizualizari: 6317

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ovidiu Lupean

Acum 1 lună

Avem si autoritati care nu-si fac treaba si nu controleaza lucrarile pe care le contracteaza firmelor private si avem si cetateni care strica si nu pastreaza curatenia publica. Ex pentru prima categorie: aleea din Parcul Sub Arini dinspre bulevardul Victoriei asfaltata in graba. Asfaltul e turnat astfel incat marginile cu zona verde sunt adevarate capcane pentru pietoni si biciclisti. 10cm sau mai mult are acea buza care iti poate cauza o fractura de picior sau mai rau o tranta serioasa de pe bicicleta. Aleea din Valea Aurie proaspat asfaltata este la fel, capcana pentru copiii care se dau cu trotinete, biciclete, role, etc. Din categoria cetateni care nu pastreaza, strazile orasului si parcurile stau dovada: gunoi lasat peste tot. Sper ca pe viitor sa se imbunateasca ce am relatat.
Raspunde

Marta Ariesan

Acum 1 lună

Asa, bun, si care este rostul acestui articol? Nu zic ca autorul nu ar avea dreptate, dar e scris sa fie scris. Ca si cum ar mai fave un articol maine despre cum ca vara e ziua mai lunga si mai cald ca in restul anului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus