Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

FOTO/Cum arată o masă la Maternitatea din Sibiu. „Se fac eforturi, dar finanțarea este redusă”

FOTO/Cum arată o masă la Maternitatea din Sibiu. „Se fac eforturi, dar finanțarea este redusă”

Noi fotografii cu meniul oferit pe secțiile Spitalului Clinic Județean Sibiu însoțite de reclamații care subliniază faptul că mâncarea este foarte puțină au fost trimise către redacția Turnul Sfatului. De data aceasta, o viitoare mămică a trimis poze cu micul dejun și cina, atrăgând atenția asupra conținutului „sărac” dat pacientelor din Maternitate. Într-una dintre fotografii se observă o caserolă cu margarină și pate, iar în cealaltă fotografie apare o caserolă cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.  

Contactați telefonic, reprezentanții spitalului spun că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate spun ei, finanțarea este redusă, hrana fiind condiționată de acest fapt. Despre meniul fotografiat transmit că poate fi un meniu comun, servit sâmbătă, 15 august, dar menționează că imaginile au fost incomplete.

„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat  dar, din păcate,  finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, transmit reprezentanții spitalului.

Vă reamintim că, în prima jumătate a lunii august, un alt sibian posta o fotografie cu cina oferită în Spitalul Clinic Județean Sibiu, o cină care consta în patru biscuiți și puțină brânză de vaci. Reprezentanții spitalului au spus atunci că este vorba despre masa de dinainte de somn a unui bolnav de ciroză hepatică. Detalii găsiți în articolul Postare – protest despre cina de la Spitalul Județean. Răspunsul: ”Este la un regim de ulcer”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

13 comentarii

Nicu Nicu

Acum 3 ani

E mai scumpa caserola decât conținutul...
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 3 ani

cineva fura la portzie sefa spitalului doamna blonda pnlista prietena lui cimpan ar minca,oare un brunch de tipu asta? nu fusei,da cred ca nici la rahova portiile nus asa mici
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Prenume SiNume

Acum 3 ani

De unde stim asta? Poate caserolele se re-folosesc. Dar cei mai probabil o caserola expandata de genul asta se cumpara cu milioanele, fiind probabil 50 de bani, daca nu mai putin. Nu inteleg care sunt asteptarile..... avand in vedere ca "datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni". Nu este suficientul ca altu iti plateste spitalizarea? Vrei si mancare ca la restaurant. Sistemul asta Ponzi, ca la pensie, nu face decat sa distribuie saracia peste tot.
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 3 ani

Ca pe vremea impuscatului
Raspunde

Kokos 1

Acum 3 ani

Lasa ca au puscariasii un meniu mult mai bogat decat bolnavii din tara asta! Legi de c...t facute de ticalosii care s-au perindat prin parlament!
Raspunde

Dr Sharky

Acum 3 ani

Sigur pretul declarat al unui astfel de "meniu" este de minim 25 RON . Hotie fara limite!
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 3 ani

nu ,este 24,99 ron
Raspunde

Cristian Vlad

Acum 3 ani

Cat tupeu in raspunsul spitalului! Oare managerul spitalului gestioneaza la fel si proprii bani? Stie cat costa 5 biscuiti, un ceai si doua triumghiuri de branza topita? 2 lei? Nu cred ca bugetul limitat e explicatia. Este halucinant cum raspunsul este agresiv/defensiv, exclusiv emotional. Cifrele? Care-i bugetul? Cat plateste spitalul firmei private? Si acea firma privata a aparut asa, din senin, fara stirea spitalului? Nu ei au ales-o, nu ei au semnat contractul?
Raspunde

Linda Melinda

Acum 3 ani

As vrea sa stiu daca vreunul din firma care asigura masa pacientilor sau vreun doctor ar manca dimineata doar ce se vede in poza aceea, cu o lingura de margarina si o lingura de pate de ficat. Ca fix o lingura este acolo, aruncata in caserola... Deci, domnilor, va invit sa va petrecti doua saptamani, nu mai mult, mancand doar ce oferiti pacientilor. Dimineata ce ai, la pranz cum pot, iar seara gem. Iar scuzele cu "e o firma care asigura" sau "n-avem bani de mai mult" sunt penibile. N-ai bani sa oferi mancare, nu mai oferi, si ceri pacientilor sa-si aduca singuri. Dar sa primesti niste bani pe portiile alea minuscule e deja obraznicie! Puscariasii mananca mai bine, dar aia au drepturi, nu-i asa? Ca doar parlamentarii se ingrijesc de locurile unde vor ajunge!
Raspunde

Ana M

Acum 3 ani

Mâncare se face în bucătăria spitalului. Sumele alocate pt mancare sunt foarte mici. Îmi spunea cineva din spital că se cumpără legume mult in sezon și se depozitează pt a există la nevoie. La 15-20 alocați pt întreaga zi pt mancare...la ce ne mai așteptăm?
Raspunde

Doar Curios

Acum 3 ani

nu postati si o poza cu meniul medicilor de garda ? au si 3 mese pt acea zi si tichet.
Raspunde

EDEI Edei

Acum 3 ani

Pentru cei care nu stiu,meniul unui pacient internat in orice spital de stat din Romania trebuie sa se incadreze in 10 ron,atat, iar la cei cu diabet in 12 ron. In acesti bani trebuie sa oferi unui pacient 3 mese pe zi. In foarte multe spitale bucataria este externalizata, ceea ce inseamna ca din cei 10 ron o parte merg firmei care pregateste mancarea pacientilor. Ceea ce trebuie facut este ca statul sa mareasca norma de hrana pentru un pacient, nu de alta dar si un bon de masa este 15 ron.
Raspunde

Mirela Popa

Acum 3 ani

Ingrozitor! si mai vorbeau de Ceausescu! Intotdeauna se poate si mai rau!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus