Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Martin Bottesch renunță la Consiliul Județean. FDGR a prezentat lista consilierilor județeni

Martin Bottesch renunță la Consiliul Județean. FDGR a prezentat lista consilierilor județeni

Martin Bottesch nu va mai face parte din echipa FDGR de la Consiliul Județean. Fost președinte al CJ Sibiu în două mandate (2004-2008 și 2008-2012), și consilier județean în actualul mandat, Martin Bottesch spune că nu mai vrea să continue activitatea în această instituție. „Este o inițiativă proprie, eu am cerut să nu mai fac parte din pozițiile eligibile. Îmi voi continua activitatea la Forum, însă, mă retrag din activitatea de la Consiliul Județean”, a declarat Bottesch pentru Turnul Sfatului. Martin Bottesch deține funcția de președinte al Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, organizația regională a FDGR.

La alegerile locale din 2012 în funcția de președinte al CJ Sibiu a fost ales Ioan Cindrea (PSD), care a obținut 36,6% din voturi, față de 26,9% obținute de Bottesch. Cindrea a blocat alegerea lui Bottesch în funcția de vicepreședinte al CJ Sibiu, în pofida propunerii FDGR, iar fostul președinte a rămas doar consilier județean.

Listă pentru consiliile locale din Mediaș, Șelimbăr și Laslea

Forumul Democrat al Germanilor din România a anunțat astăzi că au fost validate candidaturile lui Gabriel Tischer, candidatul FDGR la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu, Robert Krafft, candidatul la funcția de primar al orașului Cisnădie și Vasile Gavrilă, candidatul la funcția de primar al orașului Avrig. Alături de cei trei candidați, au fost validate listele de consilieri pentru Consiliul Județean Sibiu și pentru Consiliul Local Cisnădie.

De asemenea, FDGR participă la alegerile din luna septembrie cu echipe de consilieri la Mediaș, Șelimbăr și Laslea. „Din poziția de președinte al Consiliului Județean se pot face mult lucruri prin care nivelul de trai și calitatea vieții în județul Sibiu să cunoască îmbunătățiri reale, concrete, palpabile. Nu aș fi intrat în această cursă electorală dacă nu aș fi crezut că pot să duc la bun sfârșit proiecte de care toți sibienii au nevoie. Și nu în ultimul rând, simt că am disponibilitatea, resursele și timpul necesar pentru un nou proiect profesional”, spune Gabriel Tischer, candidatul FDGR la Consiliul Județean.

Primele poziții de pe lista FDGR pentru funcția de consilier județean în cadrul CJS sunt ocupate de: Gabriel Tischer, Christine Manta-Klemens, Paul-Jürgen Porr, Friedrich Gunesch, Beatrice Ungar, Eduard Wellmann, Juliane Henning, Ladislau Ciocan, Magdalena Binder, Michael-Stefan Reger, Ilse Philippi, Hans Georg Iunesch, Chilian-Raimond Dörr, Gerhild Rudolf, Rozemarie Müller, Daniel Andree, Carmen Reich-Sander, Hans Jürgen Binder, Robert Fink, Hermann Binder.  

Lista FDGR pentru CJ Sibiu la alegerile din 2016

Porr, Paul-Jürgen

Bottesch, Martin

Manta-Klemens, Christine

Ungar, Beatrice

Philippi, Ilse

Gunesch, Friedrich

Fleischer, Wiegand-Helmut

Wellmann, Eduard

Boltres, Reinhardt

Klingeis, Arnold Günter

Macrea, Inge

Fink Robert

Iunesch, Hans Georg

Reger, Michael-Stefan

Kuttesch, Paul

Hay, Monika

Dengel, Elke

Dörr, Chilian-Raimond

Rudolf, Gerhild

Müller, Rozemari

Gull, Inge

Nastea, Ilse

Binder, Magdalena

Wetschesa, Hans Dieter

Ciocan, Ladislau

Binder, Hans Jurgen

Binder, Herman

Axente, Olimpiu

Baier, Hannelore Helga

Pinter, Cynthia

Henning, Juliane

Köber, Renate

Humuzău, David

Savescu, Cristine

Dahinten, Hildegard

Bucura (geb. May), Andreea

Beldiman, Horia

Reich-Sander, Carmen-Marietta

Schneider, Erwin Wolfgang

Barth, Rohtraut

Galter, Sunhild

Nowak, Gertrud

 

FDGR în Consiliul Județean Sibiu

1992 – 1996: 2 consilieri

1996 – 2000: 1 consilier

2000 – 2004: 4 consilieri

2004 – 2008: 11 consilieri, între care şi preşedintele CJ Sibiu

2008 – 2012: 9 consilieri şi preşedintele CJ Sibiu

2012 – 2016: 9 consilieri

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Vasile Muraru

Acum 3 ani

O decizie corectă.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Nemții au fost întotdeauna mai patrioti decât romanii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus