Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-2°C

Iohannis, despre redeschiderea restaurantelor: Până nu ajungem la un număr mic de cazuri, nu se vor lua măsuri de relaxare

Iohannis, despre redeschiderea restaurantelor: Până nu ajungem la un număr mic de cazuri, nu se vor lua măsuri de relaxare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, până nu se va înregistra o descreştere consistentă a epidemiei cu noul coronavirus, nu vor fi luate alte măsuri de relaxare cu privire la terase şi restaurante.

În Sibiu și în alte orașe din țară au avut loc astăzi proteste ale celor care lucrează în domeniul Horeca. Aceștia sunt nemulțumiți de măsurile adoptate de autorități și de faptul că restaurantele nu au fost încă deschise în interior.

Citește și FOTO Zeci de sibieni au protestat în centru: „Domeniul Horeca a fost dat uitării de către domnul Orban”

"Noi înțelegem foarte bine această preocupare din zona HoReCa și trebuie să admitem că este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HoReCa, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor și va continua să elaboreze scheme de ajutor. Însă trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba de sănătatea publică, a întregii populații. Și în condițiile în care numărul de bolnavi crește - în fiecare zi avem un număr mare de bolnavi în plus față de ziua anterioară -, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile. Și până când nu reușim să ajungem la un număr mic de cazuri, deci până când nu intrăm într-o descreștere consistentă a epidemiei, nu se vor lua alte măsuri de relaxare. Dar, în contrapartidă, Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic," a spus președintele într-o conferință de presă desfășurată la Cotroceni. 

 

Vizualizari: 2142

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus