Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Colegiul național ”Octavian Goga” se va extinde cu 12 clase, construite în curte

Colegiul național ”Octavian Goga” se va extinde cu 12 clase, construite în curte

Administrația locală este în căutarea proiectanților care să realizeze documentațiile necesare construirii a două noi corpuri de clădire în curtea Colegiului ”Octavian Goga”, din Sibiu.

Între variantele mansardării clădirii liceului și construirea unor corpuri noi în care să fie amenajate noile săli de clasă, autoritățile locale au optat pentru cea de-a doua variantă. ”Opțiunea fezabilă atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere tehnico-funcțional, presupune realizarea extinderii construcției existente cu două corpuri noi ce includ 12 săli de clasă cu grupurile sanitare aferente separate pe sexe, realizate în curtea interioară”, se arată în studiul de fezabilitate elaborat anul trecut la comanda Primăriei Sibiu pentru extinderea Colegului ”Octavian Goga”. 

Cele două corpuri de clădire ar urma să aibă un regim de înălțime P+2E, cu o amprentă totală la sol de aproape 350 de mp și o suprafață desfășurată totală de peste 1.000 de mp. Ambele corpuri de clădire ar urma construite aproape lipit de actuala clădire a Colegiului. ”Extinderile vor fi poziționate la joncțiunea laturii nord-est cu nord-vest, respectiv latura nord-vestică, în incinta școlii existente pe amplasamentul situat în Sibiu, pe Mitropoliei, la numărul 34. Cele două corpuri se poziționează în retragerile/decupajele prezente în plan orizontal. Cele două corpuri de clădire nou proiectate vor avea un sistem constructiv independent și rosturi de tasări inegale în zonele de joncțiune”, se mai arată în studiul de fezabilitate amintit.

Cele două noi corpuri de clădire vor fi construite în retragerile din actualele imobile ale Colegiului. Sursa foto: studiul de fezabilitate

Primăria Sibiu a stabilit ca termen de depunere a ofertelor de către firmele interesate de realizarea proiectului tehnic a celor două noi corpuri de clădire ziua de 2 septembrie 2020. 180.000 de lei, fără TVA, este bugetul maxim alocat acestui contract, care are termen de realizare șase luni de la data semnării. Pe lângă acest proiect tehnic, firma desemnată câștigătoare va trebui să asigure și asistență tehnică, pe durata execuției lucrărilor. Aceste lucrări ar urma scoase la licitație după proiectare și ar trebui finalizate în termen de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere.În prezent, în cadrul Colegiului cu 28 de săli de clasă cu laboratoarele și spațiile auxiliare aferente învață aproximativ 770 de elevi, instruiți de aproximativ 130 de profesori, alături de care lucrează alte 22 de persoane. 

În urma lucrărilor de intervenție, numărul elevilor care vor putea învăța la ”Octavian Goga” va putea ajunge la 1.300, se estimează prin studiul de fezabilitate. ”Imobilul situat pe strada Mitropoliei, nr. 34, Sibiu, este compus din trei corpuri de clădire cu următoarele caracteristici: primul în care funcționează școala gimnazială (Școala 15), cu regim de înălțime D+P+3E, al doilea în care funcționează liceul cu regim de înălțime S parțial + P + 2E, al treilea corp ce adăpostește sala de sport din incintă și terenul aferent cu o suprafață totală de 2.676,00mp conform măsurătorilor topografice”, se mai arată în studiul amintit.

Sursa foto principală: Google Earth

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4270

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus