Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Adrian Bibu: “Soluția pentru creșterea numărului de locuri în grădinițe și școli trebuie să includă dialogul cu Cisnădia și Șelimbărul”

Adrian Bibu: “Soluția pentru creșterea numărului de locuri în grădinițe și școli trebuie să includă dialogul cu Cisnădia și Șelimbărul”

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, susține că necesitatea creșterii numărului de locuri în unitățile de învățământ este evidentă, însă problema trebuie tratată cu seriozitate.

“Entuziasmul candidaților la funcția de primar al municipiului Sibiu de a promite creșe, grădinițe și școli noi în stânga și-n dreapta poate duce în derizoriu acest subiect. Este clară necesitatea, însă metoda de rezolvare a acestei probleme trebuie să aibă la bază mai mulți factori. După părerea mea primul astfel de factor este opinia specialiștilor din educație” - susține Adrian Bibu.

Candidatul liberal afirmă că inspectorul școlar general, profesorul Alexandru Dumbravă, are toate datele care pot conduce la elaborarea unui plan inteligent de acțiune.

“Profesorul Dumbrava este pe lista noastră de consilieri locali. Este un om dedicat profesiei, un bun specialist, apreciat în domeniul său. Inspectorul șef și colegii săi ne pot spune care sunt tendințele, în ce fel și care spații de învățământ se pot adapta și pot contura pașii concreți următori, împreună cu profesioniștii Serviciului de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar al Primăriei ” - susține candidatul PNL Sibiu.

Adrian Bibu crede ca acest subiect trebuie discutat și cu administrațiile dimprejurul Sibiului.

“E absolut necesar ca Sibiul să inițieze dialoguri cu localitățile învecinate. Construcția de noi edificii școlare trebuie să țină cont și de apartenența beneficiarilor la unitățile administrativ-teritoriale, de numărul acestora și de localitățile de domiciliu. Este nefiresc din foarte multe puncte de vedere ca familii care domiciliaza în Șelimbăr sau Cisnădie să fie nevoite să piardă timp în trafic pentru a-și duce copiii la unitățile școlare din Sibiu, recurgând la tot soiul de artificii legale pentru asta” - mai afirmă Adrian Bibu.

Candidatul liberal crede că un dialog corect între Inspectoratul Școlar Județean și primăriile Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr (în prima fază) ar putea contura necesitatea reala de noi locuri în unitățile de învățământ și distribuția acestora.

“La nivelul municipiului este certă necesitatea extinderilor la Gradinitele 22, 29, 5, 33, 15, la Școlile Ioan Slavici, 13, 10, 21, 4, 2, Colegiul Octavian Goga, Colegiul Pedagogic și necesitatea construcției a două creșe noi în cel mai scurt timp posibil”- spune Bibu.

Candidatul la funcția de primar al Sibiului afirmă că își dorește ca împreună cu Primăria Cristian, Municipalitatea să găsească soluții legale de realizare a Campusului Școlar Sibiu Vest, o școală de meserii având drept partener mediul de afaceri.

“Terenul exista, la fel și documentațiile. Cristianul a investit mult în această idee, dar cred că Sibiul ar avea de câștigat dacă s-ar implica la rândul său . La fel și companiile. Formarea de forță de muncă în chiar zona marilor companii, pe o suprafață care permite nu doar amenajarea de săli de curs, ci și de ateliere, este un avantaj de care trebuie să ne folosim cu gândul la viitor, pentru a ne păstra atuurile în regiune” – spune în încheiere Adrian Bibu.

Biroul de presă al PNL Sibiu

Vizualizari: 894

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus