Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Românii și muntele. Aglomerație pe vf. Moldoveanu și turiști cu valiza la plimbare. „A fost ca pe bulevard”

Românii și muntele. Aglomerație pe vf. Moldoveanu și turiști cu valiza la plimbare. „A fost ca pe bulevard”

Internetul s-a umplut în ultimele câteva zile de imagini din vârf de munte, multe dintre ele reprezentând o aglomerație ca în mijlocul orașului. Un sibian a fost printre turiștii care au profitat de vremea frumoasă pentru a petrece un weekend în natură și spune că pe vf. Moldoveanu a fost „ca pe bulevard” iar oamenii au urcat pregătiți necorespunzător. 

Oamenii au așteptat la coadă pentru a urca în vârf și a se poza, dar în ciuda aglomerației zona nu s-a umplut de gunoaie, cum ar fi fost, poate, de așteptat. Singura problemă, spune sibianul Sebastian Joarză, a fost supraaglomerarea. 

„A fost ca pe bulevard. Oameni foarte mulți și nepregătiți. Mulți au urcat de la Argeș, stâna lui Burnei. Unii au urcat direct la Moldoveanu, fără să fi urcat în prealabil și pe alții mai mici, ca înălțime, ca dificultate...o să mai urc pe munte, dar cel mai probabil peste câteva săptămâni, să se mai calmeze spiritele”, spune sibianul. 

Sursa video: digi24.ro 

O situație de cascadorii râsului a fost semnalată în zonă chiar de Salvamont Argeș. Un turist se plimbă prin munți cu valiza după el. „Turism de munte în mileniul trei. Mirajul vârfului Moldoveanu, împins până la ridicol. Domnul cu trolerul a plecat de la Bâlea Lac spre Moldoveanu, așa cum îl vedeți, ca la aeroport! Familia cu "MP3-playerul gigant" era sub Budurii Văii Rele, cu gânduri mari... Ne gândeam să ridiculizăm momentele, dar... no comment...Să nu vă mirați când auziți povestite situații penibile, care au sfârșit urât”, scriu reprezentanții salvamont.

Sursa: Facebook/SalvamontPitești

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cezar C

Acum 3 ani

Ce să mai și zici...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus