Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Harta neagră a Sibiului: Alba Iulia, șoseaua cu cele mai multe accidente grave, în 2020

Harta neagră a Sibiului: Alba Iulia, șoseaua cu cele mai multe accidente grave, în 2020

Șase oameni au decedat, de la începutul anului și până la finalul lunii iulie, pe șoselele Sibiului, iar alți 25 au fost grav răniți. Șoseaua Alba Iulia, bulevardele Corneliu Coposu și Victoriei sunt câteva dintre arterele pe care s-au petrecut cele mai multe accidente, anul acesta, în orașul nostru, conform raportului transmis de Poliția Sibiu, la solicitarea Turnul Sfatului. Ca principale cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost semnalate neacordarea priorității de trecere pietonilor și viteza excesivă.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, în municipiul Sibiu și în localitățile arondate acestuia, s-au produs 28 accidente rutiere grave, în urma cărora 6 persoane și-au pierdut viața și alte 25 au fost grav rănite; de asemenea, în aceeași perioadă de timp, s-au produs 61 de accidente rutiere ușoare soldate cu 76 de răniți ușor.

Străzile cu cele mai multe accidente

Alba Iulia este șoseaua pe care, anul acesta, au fost înregistrate cele mai multe accidente rutiere. În încercarea de a limita numărul incidentelor petrecute în această zonă, îndeosebi din cauza vitezei excesive, autoritățile au montat limitatoare de viteză, la începutul lui 2020. Străzile din municipiul Sibiu pe care s-au produs cele mai multe accidente rutiere soldate cu victime, conform rapoartelor Inspectoratului de Poliție al Județului, sunt:

  • șoseaua Alba Iulia: 3 accidente rutiere grave soldate cu 3 răniți grav și 5 accidente rutiere ușoare soldate cu 5 răniți ușor;
  • bulevardul Corneliu Coposu: 3 accidente rutiere grave soldate cu 3 răniți grav și 3 accidente rutiere ușoare soldate cu 3 răniți ușor;
  • Calea Dumbrăvii: 1 accident grav soldat cu 1 persoană decedată și 4 accidente ușoare soldate cu 4 răniți ușor;
  • bulevardul Victoriei: 2 accidente rutiere grave soldate cu 4 răniți grav și 3 răniți ușor și 1 accident ușor soldat cu 1 rănit ușor
  • străzile Săcel și Semaforului: câte 1 accident rutier grav soldat cu câte 1 rănit grav și câte 1 accident rutier ușor soldat cu câte 1 rănit ușor
  • străzile Nicolae Iorga, Bâlea, Râului, Vasile Cârlova, Calea Șurii Mici, bulevardul Vasile Milea, bulevardul Mihai Viteazul: câte 2 accidente rutiere ușoare.

Două dintre cele mai grave accidente rutiere din municipiul Sibiu s-au produs în lunile iunie-iulie 2020. Primul s-a produs în data de 7 iunie, pe bulevardul Victoriei, la intersecția cu strada Gheorghe Șoima, pe fondul neacordării de prioritate unui vehicul, în urma căruia două persoane au fost grav rănite și alte trei ușor.

”Echipajele Serviciului de Ambulanță au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Sibiu două victime, bărbați de 19, respectiv 20 ani, care au prezentat multiple contuzii în urma unui accident rutier. Ambele victime sunt în stare bună, merg la Unitatea de Primiri Urgențe pentru examene de specialitate”, aratau reprezentanții Serviciului județean de Ambulanță, la vremea respectivă.

În ceea ce privește cel de-al doilea accident grav, acesta s-a produs în data de 19 iulie, la intersecția străzilor Strungului cu Mașiniștilor, cauza fiind neadaptarea vitezei, accident soldat cu decesul unei persoane.

„Un sibian în vârstă de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe str. Strungului, a pătruns în intersecția în T cu str. Mașiniștilor unde, pe fondul vitezei neadaptate în condiții de carosabil umed, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un copac. Din păcate, impactul puternic a dus la decesul șoferului”, descriau reprezentanții IPJ Sibiu, la momentul producerii accidentului. A fost nevoie de intervenția unui echipaj de descarcerare de la SMURD pentru ca trupul neînsuflețit al șoferului să poată fi scos din mașina avariată.

Foto: captură din video publicat pe Facebook/INFO TRAFIC jud. SIBIU

Neacordarea de prioritate pietonilor și viteza – principalele abateri cauzatoare de accidente grave

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave sunt:

  • neacordarea priorității de trecere pietonilor, care a dus la producerea a 6 accidente soldate cu 6 răniți grav;
  • neadaptarea vitezei, pe fondul căreia s-au produs 5 accidente rutiere soldate cu 2 persoane decedate și 4 răniți grav;
  • alte preocupări de natură a distrage în mod periculos atenția, cauză care a dus la producerea a 5 accidente, în urma cărora 3 persoane au decedat și alte 3 au fost grav rănite.

În ceea ce privește accidentele rutiere ușoare, prima cauză generatoare este aceeași ca și la accidentele rutiere grave, respectiv neacordarea priorității de trecere pietonilor, care a dus la producerea a 13 accidente soldate cu 16 răniți ușor.

Cea de-a doua cauză este neacordarea priorității de trecere vehiculelor, pe fondul căreia s-au produs 10 accidente rutiere soldate cu 15 răniți ușor, iar indisciplina bicicliștilor este cea de-a treia cauză, din vina acestora producându-se 7 accidente rutiere ușoare.

Foto principală: accidentul produs în data de 7 iunie, pe bulevardul Victoriei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus