Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
0°C

Primul oraș din județ în care autoritățile impun purtarea măștii. ”Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare”

07 Septembrie 2020 16:11

Primul oraș din județ în care autoritățile impun purtarea măștii. ”Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare”

Din cauza creșterii numărului de localnici infectați cu SARS-CoV-2, Comitetul pentru situații de urgență al județului Sibiu a decis ca, începând de joi, toți locuitorii orașului Miercurea Sibiului să poarte mască în mod obligatoriu și în spațiile deschise. Aceiași măsură va fi impusă și în satul Arpașu de Sus.

După ce, săptămâna trecută, comuna Slimnic a devenit prima localitate din județ în care masca a devenit obligatorie inclusiv în spațiile deschise, autoritățile au decis să extindă restricțiile de acest gen și Miercurea Sibiului, precum și în Arpașu de Sus (comuna Arpașu de Jos).

Decizia Comitetului județean pentru situații de urgență vine ca urmare a analizei epidemiologice efectuată de DSP Sibiu asupra ultimelor două săptămâni. ”În localitatea Arpașu de Sus s-a depășit rata de infectare peste nivelul de alertă de 3 cazuri/1000 de locuitori (3,54/1000). În această localitate sunt zece cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, având o populație e 2.825 locuitori, șase cazuri având context epidemiologic familial. În orașul Miercurea Sibiului rata de infectare este de 2,92/1000 locuitori. Până în prezent sunt confirmate 14 cazuri, aici evoluând un focar de infecție cu zece cazuri, într-o unitate de producție”, se arată în analiza DSP Sibiu.

Aceasta face referire și la comuna Ludoș, unde s-a ajuns la 4,35 infectări la mia de locuitori. Cu toate acestea, situația comunei este una aparte: are doar 690 de locuitori, iar cele trei cazuri confirmate pozitiv nu au legătură epidemiologică între ele.

Prin urmare, creșterea restricțiilor pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 se va aplica doar în Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus, au decis autoritățile locale. Localnicii și vizitatorii vor trebui să poarte masca inclusiv în toate spațiile publice deschise (cu excepția copiilor sub cinci ani), slujbele religioase vor fi ținute în spațiu deschis, iar controalele vor fi intensificate.

Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, face un apel la sibieni pentru a respecta restricțiile. „Situația în care ne aflăm este una îngrijorătoare, cu atât mai mult cu cât peste o săptămână elevii încep școala. La nivelul județului Sibiu avem trei unități teritorial-administrative în care este depășit pragul de 3/1.000 de locuitori. Dragi cetățeni, vă rog să respectați măsurile impuse pentru sănătatea dumneavoastră, a celor dragi și mai ales a copiilor ce urmează să înceapă școala. Autoritățile impun măsuri, dar ține de fiecare dintre noi să le respectăm!”, declară prefectul județului Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Lista măsurilor impuse în Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus

Sursa: comunicat Instituția Prefectului

- Începând cu data de 08.09.2020, ora 00:00 până la data de 21.09.2020, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măști de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităților Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus, prezente în toate spațiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

- Se recomandă ca în intervalul 08.09.2020, ora 00:00 - 21.09.2020, ora 24:00, lăcașurile de cult să desfășoare slujbele religioase în curtea lăcașului. Credincioșii trebuie să poartă mască de protecție și să păstreze distanța fizică de 2 m între persoane.

- Instituțiile cu atribuții în prevenirea și combaterea pandemiei cu COVID-19 își vor intensifica măsurile de supraveghere și control în localitățile Miercurea Sibiului și Arpașu de Sus.

  • Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din UAT Miercurea Sibiului și Arpașu de Jos vor informa populația localităților prin orice mijloace (afișarea în locuri vizibile a hotărârii, postare pe site, etc.) despre măsurile impuse.

Citește și Focar la o fabrică de mobilă din Miercurea Sibiului: 10 cazuri confirmate, 59 de persoane în carantină

Vizualizari: 3533

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus