Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Biblioteca Județeană ASTRA redeschide două săli de lectură

Biblioteca Județeană ASTRA redeschide două săli de lectură

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu redeschide pentru public două săli de lectură, începând de astăzi. Acestea vor fi disponibile între orele 9-17, de luni până vineri.

Consultarea documentelor disponibile la sala de lectură se face în foaierul instituției, situat la parterul sediului nou (Str. George Barițiu, nr. 7). Documentele periodice sunt puse la dispoziția publicului interesat în sala de lectură de la etajul I al sediului vechi (Str. George Barițiu, nr. 5), din cadrul Compartimentului Publicații Periodice. 

„Suntem preocupați constant de păstrarea sănătății și siguranței utilizatorilor și angajaților bibliotecii. În acest sens, am întreprins măsurile necesare menite să sprijine activitatea de studiu și cercetare în bibliotecă, în condiții de siguranță: mesele pentru studiu sunt dispuse la distanța recomandată, la fiecare masă fiind amplasat un singur scaun; anunțurile privind respectarea măsurilor de prevenție a răspândirii bolilor contagioase sunt expuse la loc vizibil; la intrarea în instituție se face un triaj observațional (termoscanare noncontact); se asigură igienizarea frecventă a suprafețelor și obiectelor, aerisirea și curățenia periodică a spațiilor”, spun reprezentanții bibliotecii.

În cele două săli de lectură amenajate pentru public se vor respecta următoarele reguli de protecție: 

-       accesul în interior este permis doar utilizatorilor care poartă corespunzător masca de protecție;

-       în vederea decontaminării încălțămintei, utilizatorii vor folosi covorul cu dezinfectant amplasat la intrare;

-       utilizatorii care doresc să consulte documente în regim de sală de lectură vor comunica solicitările personalului care deservește biroul de relații cu publicul;

-       înainte de a prelua documentele livrate de bibliotecari și de a se așeza la masa de studiu, utilizatorii își vor dezinfecta mâinile cu soluția pusă la dispoziție;

-       utilizatorii își vor păstra locul ales în sala de lectură, pe tot parcursul perioadei de studiu și cercetare (maxim 2 ore);

-       la plecare, documentele consultate vor fi lăsate pe masa de studiu, acestea fiind preluate de bibliotecari în vederea rezervării sau a depozitării în spațiile de carantină;

-       în cazul în care numărul solicitărilor pentru studiu la sală depășește numărul locurilor disponibile în sala de lectură, se va limita accesul utilizatorilor și perioada de timp petrecută pentru o sesiune de studiu.

Accesul publicului rămâne restricționat în celelalte compartimente și pe terasele bibliotecii, operațiunile de împrumut și restituire a documentelor realizându-se doar la pupitrul de la intrare, în timpul programului de funcționare, atât în sediul central, cât și în filiale.

Utilizatorii înregistrați pot solicita sau rezerva documentele necesare telefonic (nr. tel. 0269 210 551, 0269 215 775) sau online (e-mail: bibliosuport@bjastrasibiu.ro).

În egală măsură, pentru a reduce expunerea utilizatorilor și a angajaților la eventuale pericole epidemiologice, utilizatorilor li se recomandă să acceseze serviciile și resursele bibliotecii disponibile online: catalogul online de pe website-ul bibliotecii, platformele electronice Cloud Library și Biblioteca Digitală și paginile social media: Facebook și Instagram.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus