Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Șansele lui Erik Andrei pentru o viață normală costă mulți bani: Băiatul de doar 3 ani are nevoie de ajutor

Șansele lui Erik Andrei pentru o viață normală costă mulți bani: Băiatul de doar 3 ani are nevoie de ajutor

Erik Andrei are numai 3 ani și 5 luni și suferă de tetrapareză spastică. Vestea bună este că Erik are șanse mari să se recupereze și să fie un copil cu abilități normale, însă, pentru asta, are nevoie de ședințe succesive de terapie. Aceste ședințe costă destul de mult, iar părinții lui fac eforturi supraomenești pentru a nu-i întrerupe terapia. Acum, au ajuns în momentul în care au nevoie de ajutor pentru a-și sprijini singurul copil în drumul anevoios spre o viață normală.

Erik Andrei s-a născut în 24 aprilie 2017, în maternitatea din Craiova. Marinela, mama lui spune că a avut o sarcină normală, cu toate analizele și ecografele la zi. Cu toate acestea, medicii care au supravegheat sarcina nu au văzut că băiatul avea cordonul ombilical în jurul gâtului. Marinela a născut natural și creierașul bebelușului a rămas câteva secunde fără oxigen. Au fost suficiente.

„A avut cordonul ombilical în jurul gâtului și a venit practic sufocat. Am fost la toate ecografele și am făcut toate analizele și niciun doctor nu a văzut, drept urmare am născut natural. A primit nota 1 la naștere”, povestește cu vocea sugrumată de emoție mama lui Erik.

La o lună de zile părinții și-au dus copilul la un neurolog. De acolo au fost îndrumați să înceapă chinetoterapia, dar Erik nu a primit un diagnostic clar. Părinții nu au știut cât este de grav.

„Ni s-a spus că în câteva luni de terapie copilul se va recupera, dar realitatea a fost alta”, mai spune Marinela.

Abia când Erik a împlinit un an, părinții lui au aflat că boala lui este una gravă și dificilă. Tot în urma recomandărilor, părinții lui Erik au ales să se mute în Sibiu, pentru ca băiatul să aibă parte de un tratament adecvat bolii de care suferă și de aproape un an face câte patru terapii pe zi, în fiecare zi. Sunt trei terapii Vojta și una de logopedie. Mama băiatului spune că evoluția micuțului este foarte bună, dar mai au foarte mult de muncă, iar asta presupune mulți bani. Erik nu poate sta în șezut, nu poate merge și nu se poate târî. În urma terapiilor pe care le-a făcut până acum, reușește totuși să se miște și să se rostogolească.

Împreună îi putem ajuta

Părinții lui Erik locuiesc în Sibiu cu chirie, iar în total, costurile pe lună ajung și la 7.000 de lei. Singurul venit al familiei este cel al tatălui care a fost nevoit să plec în străinătate pentru mai mulți bani, dar și așa le este imposibil să acopere toate costurile. Marinela nu se poate angaja, pentru că trebuie să stea permanent cu Erik.

„Îmi doresc din tot sufletul să continui terapiile pentru că vreau ce e mai bine pentru el. Erik este un luptător, un copil vesel și foarte atent la ce-i spui. Chiar dacă este încă foarte mic văd în el dorința de a mă ajuta să-l fac bine. Este un copil unic”, spune Marinela.

Pentru că Erik dă semne clare că evoluția terapiilor este una pozitivă este extrem de important ca acestea să continue. Dacă s-ar opri acum toată munca, efortul și suferințele îndurate în ultimul an de zile ar fi în zadar. Toți cei care doresc să-l ajute pe Erik să ducă o viață normală o pot face folosind informațiile de mai jos.

Se poate dona în contul mamei lui Erik

RO10BRDE170SV31937301700 - Mitra Marinela (BRD)

Revolut 0722167854

Sau se pot licita diferite produse pe pagina creată special pentru Erik

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Gigi Kent

Acum 3 ani

Oare cat timp o sa mai trebuiasca ca noi oamenii normali sa platim incompetentele medicilor? Chiar nu suntem in stare sa vedem cazurile clare de malpraxis? Sa fie atat de greu sa faci un ecograf si sa nu vezi chestia asta?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus