Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Târgul de Crăciun de la Sibiu: ”Nu o să fie o ediție de compromis”

Târgul de Crăciun de la Sibiu: ”Nu o să fie o ediție de compromis”

Organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu anunță că ediția din acest an va avea loc în perioada 13 noiembrie – 2 ianuarie și că va fi una cât mai apropiată de normalitate, ”nu o să fie o ediție de compromis”.

Singurele diferențe față de anii anteriori o să fie doar de natură organizatorică, în vederea respectării măsurilor de sănătate publică, majoritatea insesizabile pentru vizitatorul obișnuit.

”Din discuțiile pe care le avem până acum, în esență Târgul de Crăciun de la Sibiu se va ține ca în fiecare an, iar diferențele nu o să fie foarte evidente pentru vizitatori, nu vrem să fie o ediție de compromis. Spre exemplu, vom reduce numărul căsuțelor amplasate în Piața Mare, iar spațiul dintre oameni va deveni mai generos”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Andrei Drăgan, organizatorul evenimentului.

Numărul căsuțelor va fi redus de la peste o sută la maxim 70.

Zona în care se servește mâncare va fi amenajată pe modelul unui ”food-court” din mall și există posibilitatea ca accesul să fie limitat la un anumit număr de oameni, pentru a preveni supraaglomerarea.

Cea mai clară diferență în comparație cu edițiile din alți ani o reprezintă faptul că nu vor mai avea loc spectacole și concerte la care să fie chemat publicul în număr mare. În schimb, în prezent este analizată posibilitatea ca, în premieră, Târgul de Crăciun să ajungă parțial pe Bulevardul Nicolae Bălcescu și în Piața Huet.

”Acum lucrăm un plan detaliat în vederea extinderii târgului pe Bulevardul Bălcescu și în Piața Huet, este un plan pe care îl avem în minte de mai mult timp și cu care vom merge la primărie pentru discuții concrete. Vrem să facem asta și în ideea că oamenii se plimbă și astfel ei se mai răsfiră, nu se mai creează spații aglomerate, apare natural distanțarea. Bineînțeles că fiecare zonă nouă va avea o temă aparte și propune evenimente specifice”, mai explică Andrei Drăgan.

Roata panoramică, un succes al ediției de anul trecut, va reveni în Piața Mare.

Atelierele pentru copii vor avea loc doar în baza programărilor grupelor de la școli și grădinițe, fără a permite intrarea în contact cu copii din exterior.

Organizatorii mai spun că mai multe detalii urmează a fi făcute publice pe măsură ce ne apropiem de eveniment și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

John Doe

Acum 3 ani

Din pacate, la romani, reducerea numarului de casute nu rezulta in spatiu mai mare intre oameni ci mai multi oameni in acelasi spatiu. Ati vazut destule exemple de la mare, unde este destul loc dar si-au suflat toti in ceafa. Stim bine ce aglomeratie este la acest targ, pot pune si o singura casuta, ca tot nu au unde sa incapa miile de oameni in Piata Mare.
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 3 ani

"Singurele diferențe față de anii anteriori", este ca se da si se ia si Covid.
Raspunde

Johhan Hermannstadt

Acum 3 ani

Mai lasati-ne cu tot felul de târguri și spectacole.Sibiul și cei care locuim in zona centrala vrem sa nu ne mai sufocați cu aceste evenimente,implicit o groaza de turiști care aglomerează parcările și așa pline.Mai mutați și la periferie aceasta agitație și poate doamna primar(daca tot a fost aleasă iar)va avea bunăvoință și proiecte că să deblocheze centrul Sibiului.Sibiul pentru sibieni in primul rand,nu?Aceștia votează la urma urmei.
Raspunde

Cosmin Codru

Acum 3 ani

O sa monteze doamna Turcan pubele galbene ca PNL, de la SOMA, pe tiribomba aia, in loc de scaune normale, anul asta. Asteptam cu nerabdare.
Raspunde

Nistor Nistor

Acum 3 ani

Prelungit pe Balcescu si piata Huet? 1 luna si jumatate?!!! sunt locatari care stau acolo, au copii, bunici care sunt obligati sa traiasca serile si uneori noptile in bunti bunti si hoptapolka! oameni buni, sunteti zdraveni la cap sau chiar nu va pasa de nimic in afara de bani. o sa facem o petitie si o sa o depunem la Primarie. paradoxal, zona centrala e locuita de tot de sibieni!
Raspunde

Mos Craciun .

Acum 3 ani

Nu uitati de extraordinarul brad din mocheta verde de plastic, asa cum se impodobeste traditional si in pietele din orasele vechi din Germania, Austria, samd.
Raspunde

Mos Jerila

Acum 3 ani

Sa nu uitam, ca deja se defriseaza in Romania si si pe la noi in judet, in nestire. Cel putin sa lasam unii copaci sa scape, de craciun.... ca nu trebuie sa stai tu sa te scalambai langa un brad taiat, ca sa-ti faci tu selfie. Poti sa faci aia si la unul de plastic iar daca vrei natural, ia-ti rabla si du-te langa o padure de brazi, fa cate poze vrei, acolo, cu bradul viu, care te tine in viata.
Raspunde

Cu tot respectul Mos Jerila

Acum 3 ani

in civilizatiile vestice e subinteles ca atunci cand se taie un brad frumos spre a-l oferi comunitatii, se procedeaza la plantarea in compensatie a minim 100 de alti brazi. E o iluzie frumoasa sa-ti inchipui ca faci diferenta cu un brad - la care cei ce macelaresc padurea (cu complicitatea tuturor autoritatilor care fie ii acopera fie se uita in alta parte) rad de se prapadesc.
Raspunde

Mc D

Acum 3 ani

Daca organizatorii sunt oarecum feriti de Corona -virus si iau o astfel de atitudine nepasatoare, sa lasam timpul sa vorbeasca...astazi au fost peste 2100 noi infectari in 24 ore si acum vedem ''factura'' relaxarilor din vara asta: Litoral, Munte, Grecia - excursii si concedii fara restrictii si frica...urmeaza factura provocata de inceputul scolii si reluarea activitatii muncii dupa concedii...apoi vin si studentii de la 1 octombrie si cei care au contactat ceva de la alegerile locale...garantat targul de craciun va avea loc anul viitor...poate!
Raspunde

Neluțu O

Acum 3 ani

Eu zic să se prelungească pînă pe M. Viteazul , să se extindă în tot orașul și să se oprească în fața fiecărui consilier local cu o căsuță , de dorit cu muzica la maxim ,și cu sute de oameni care se distrează. Dar, teamă îmi este că si atunci vor continua, fiindcă e vorba de mulți bani !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus