Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-3°C

Săptămâna cu cei mai mulți morți la Sibiu. Două decese la căminul de bătrâni din Șelimbăr

Săptămâna cu cei mai mulți morți la Sibiu. Două decese la căminul de bătrâni din Șelimbăr

Nouă decese au fost înregistrate în ultimele cinci zile la Sibiu, ultimul deces fiind înregistrat astăzi, 2 octombrie. Persoanele decedate au vârste cuprinse între 41 și 92 de ani. Potrivit reprezentanților Prefecturii Sibiu, toate persoanele decedate sufereau și de alte afecțiuni grave. De asemenea, două decese sunt de la Căminul de bătrâni Haus Bethel, din Șelimbăr, unde, în această săptămână s-a declarat focar COVID-19.

„Toate persoanele decedate în această săptămână sufereau de alte afecțiuni grave. Printre acestea se numără HTA (Hipertensiune arterială), la majoritatea cazurilor, hepatită cronică, pancreatită cronică, ciroză, boală hepatică, fibrilație arterială, boală cardio-vasculară, diabet, obezitate, insuficiență cardiacă, infarct miocardic vechi, tumoră malignă de rect și așa mai departe. De asemenea, două dintre persoanele decedate în această săptămână fac parte din persoanele testate pozitiv în cadrul focarului de la căminul de persoane vârstnice. Este vorba despre două femei de una de 90 de ani și de 81 de ani care a decedat astăzi”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

Miercuri, 30 septembrie a fost ziua cu cele mai multe decese înregistrate în Sibiu, în doar 24 de ore. Este vorba despre cinci decese anunțate într-o singură zi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus