Vineri,
01.07.2022
Parțial Noros
Acum
22°C

Restricții în alte două localități. Prefect: situația epidemiologică în care ne aflăm devine pe zi ce trece tot mai critică

Restricții în alte două localități. Prefect: situația epidemiologică în care ne aflăm devine pe zi ce trece tot mai critică

Boița și Bârghiș sunt cele două localități pentru care autoritățile au hotărât reintroducerea restricțiilor.

Astfel,  purtarea obligatorie a măștii de protecție ”peste nas și gură” în spațiile deschise, închiderea restaurantelor, cluburilor și barurilor și organizarea slujbelor religioase doar în curtea bisericilor sunt măsurile care sunt impuse de mâine, de la ora 12 noaptea, până în 22 octombrie, de către Comitetul Județean pentru Situații Speciale de Urgență Sibiu.

Și aici există câteva excepții. Potrivit Hotărârii nr 54/2020, se vor excepta de la această măsură satele Lazaret, Lotrioara și Paltin, Popasul Lupescu km 247 și Bas Valea Oltului. De asemenea, vor face excepţie de la această măsură persoanele cazate în unităţi hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora.

Citește și Se reintroduc restricțiile în patru localități din județ

Potrivit celui mai recent raport al Prefecturii Sibiu privind incidenţa cazurilor Covid-19 în județ, Bârghis are o rata a incidenței de 1.35, iar Boița de 0.62. (Vezi raportul aici)

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, spune că situația epidemiologică devine pe zi ce trece tot mai critică, iar autoritățile sunt nevoite să ia decizii grele, care să țină cont de protejarea sibienilor în fața pandemiei, dar și de situația economică. 

„Dragi cetățeni, situația epidemiologică în care ne aflăm devine pe zi ce trece tot mai critică. Autoritățile sunt puse în postura de a lua niște decizii foarte grele, întrucât trebuie să țină cont în primul rând de siguranța populației dar și de situația economică. Sunt sigur că nu v-ați dori să ajungem din nou în stare de urgență! Trebuie să fim cu toții responsabili și să facem trei lucruri simple: să purtăm mască de protecție, să respectăm igiena personală și să păstrăm distanța fizică față de cei din jur. Atunci când vedeți în jurul dumneavoastră persoane care nu respectă aceste măsuri, avertizați-le să le respecte! Doar așa putem evita un moment dezastruos pentru viețile noastre,” spune Mircea Crețu. 

Hotărârea 54/2020 

-          Începând cu data de 09.10.2020, ora 00:00 până la data de 22.10.2020, ora 24:00, se va institui obligaţia purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul UAT Bârghiș şi a UAT Boița - sat Boiţa, prezente în toate spaţiile publice deschise.

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

-          Începând cu data de 09.10.2020, ora 00:00 până la data de 22.10.2020, ora 24:00, în UAT Bârghiș și UAT Boița, se va interzice:

-        Organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;

-        Funcţionarea restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi a cluburilor.

*Se vor excepta de la această măsură următoarele: 

- Satele: Lazaret, Lotrioara și Paltin

- Popas Lupescu km 247

- Bas Valea Oltului

*De asemenea, vor face excepţie de la această măsură persoanele cazate în unităţi hoteliere, care pot servi masa în cadrul restaurantelor acestora.

-          Se recomandă ca în intervalul 09.10.2020, ora 00:00 - 22.10.2020, ora 24:00, lăcaşurile de cult din UAT Bârghiş şi satul Boiţa, să desfăşoare slujbele religioase în curtea lăcașului de cult. Credincioşii trebuie să poarte mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 m între persoane.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus