Marţi,
27.10.2020
Ceata
Acum
5°C

BC CSU Sibiu nu mai organizează Turneul Preliminar al Cupei României. „În jurul echipei noastre planează prea multe suspiciuni”

15 Octombrie 2020 16:33

BC CSU Sibiu nu mai organizează Turneul Preliminar al Cupei României. „În jurul echipei noastre planează prea multe suspiciuni”

BC CSU Sibiu refuză să mai organizeze Turneul Preliminar al Cupei României. Decizia vine ca urmare a celor mai recente evenimente apărute în contextul pandemiei - mai mulți sportivi au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus, iar echipa CSO Voluntari a lansat acuzații la adresa organizatorilor Memorialului Elemer Tordai, respectiv clubul sibian de baschet.

Decizia echipei sibiene de baschet de a nu organiza turneul preliminar la noi în oraș vine ca urmare a faptului că în jurul echipei „planează prea multe suspiciuni referitoare la ultimele evenimente, astfel că urmare a ultimelor acuzații primite pe toate căile, din partea echipei CSO Voluntari, ne rezervăm dreptul de a nu intra în tot tăvălugul mediatic marcat de presiuni de tot felul, așa cum, din păcate, anumiți adversari din baschet au înțeles că își pot ascunde incapacitatea de a gestiona, în primul rând în sânul echipei lor, partea de prevenire a infectării cu virusul COVID-19”.

BC CSU Sibiu are în acest moment, după testarea efectuată în 14 octombrie, două cazuri noi pozitive. Direcția de Sănătate Publică Sibiu are ancheta epidemiologică în derulare, iar mâine se va afla dacă restul echipei ar putea primi aviz de participare în competiție. Oficialii echipei spun că sunt în permanență în legătură cu autoritățile de sănătate publică și respectă cu strictețe îndrumările acestora. 

Starea celor doi jucători este bună, au fost izolați, iar restul echipei este pregătită pentru primele meciuri oficiale din acest sezon. De asemenea, se așteaptă revenirea jucătorului depistat pozitiv la începutul lunii.

„Ne aflăm într-o perioadă extrem de dificilă, însă grija pentru sănătatea noastră si a celor din jur este responsabilitatea fiecăruia dintre noi toți. Măsurile de prevenție dispuse de autorități, strictețea în ceea ce privește respectarea acestora reprezintă dovada noastră de respect. Ne-am fi dorit din tot sufletul să jucăm Cupa României în formula completă în teren, pentru că acolo trebuie tranșată o competiție sportive: nu în presă, nici prin telefoane de amenințare. Continuăm să fim la fel de uniți, indiferent cât de distanțați suntem, indiferent câte greutăți și provocări se ivesc, dar mai ales, indiferent de factorii destabilizatori cu care suntem obișnuiți deja. Știm sigur că vom fi bine, împreună, cu toții, dar până atunci vă îndemnăm pe toți să aveți grijă de voi și să vă protejați”, a declarat Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

Potrivit mai multor surse baschet.ro, U BT Cluj și CSO Voluntari nu au primit avizul din partea DSP pentru a participa la turneu. Așadar, cele două formații nu vor mai juca în turneele care deschid sezonul 2020/2021 din baschetul românesc.

CSO Voluntari a transmis în această după-amiază o adresă către DSP Sibiu, Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Baschet, prin care a transmis că noi cazuri de pozitivi COVID-19 ar putea să apară în urma meciurilor dintre echipele participante la Memorialul Elemer Tordai și a solicitat o analiză a calității de organizator a BC CSU Sibiu pentru turneul din Cupa României.

Citește și COVID în baschet după Memorialul Tordai de la Sibiu. „Am luat toate măsurile pentru evitarea răspândirii virusului”

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus