Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Continuă sancțiunile pentru nepurtarea măștii. Peste 100 de persoane au fost amendate

Continuă sancțiunile pentru nepurtarea măștii. Peste 100 de persoane au fost amendate

În ultimele 24 de ore, forțe ale poliției și poliției locale au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii noului Coronavirus. La activităţile de verificare au participat 143 de forţe ale poliției și poliției locale, transmit reprezentanții Prefecturii Sibiu.  

„Au fost verificate 1.324 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 127 de mijloace de transport, din care 105 mijloace de transport, din care 102 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 17.400 de lei, din care 109 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 16 pasageri și 6 conducători auto pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei”, spun reprezentanții prefecturii.

Și polițiștii locali sibieni au verificat 338 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.250 de lei, din care 7 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii și una pentru nerespectarea măsurii privind carantina/izolarea. În urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au avertizat în scris 3 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare, a măștii de protecție, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

Polițiștii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

„Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de Coronavirus”, spun aceștia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus