Marţi,
15.06.2021
Innorat
Acum
18°C

DSP Sibiu: coeficientul infectărilor în județ ajunge la 1,68

DSP Sibiu: coeficientul infectărilor în județ ajunge la 1,68

În județul Sibiu, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu este de 1,68, se arată în informarea transmisă luni de Grupul de Comunicare Strategică. Acesta crește de la 1,57, coeficientul infectărilor raportat duminică.

Rata infectării este calculată de DSP fără a lua în calcul focarele și bolnavii Covid internați în spitale.

În 20 de localități din județ sunt introduse restricții. Astăzi, 19 octombrie, în județul Sibiu sunt active un număr de 848 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a stabilit în 15 octombrie o serie de restricții pentru 14 localități din județ, plus municipiul Sibiu, după ce incidența cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 1,5 la 1000 de locuitori, în cazul a a 11 localități, respectiv de peste 3 la 1000 de locuitori în cazul a patru localități.

În Apoldu, Merghindeal, Bârghiș și Racovița, acolo unde rata de incidență a trecut de 3, se instaurează obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise, se închid restaurantele și cafenelele cu servire în interior și se închid spațiile în care funcționează activități de jocuri de noroc. De asemenea, se interzice organizarea de concerte.

În celelalte 11 localități: Sibiu, Arpașu de jos Boita, Nocrich, Poplaca, Porumbacu de Jos, Șura Mică, Turnu Roșu, Vurpăr, Cisnădie și Sadu - purtarea măștii devine obligatorie și se impun o serie de restricții, la fel ca în localitățile unde indicele a trecut de 3, însă în limita capacității de 30%. Astfel, în aceste localități restaurantele, cafenelele, cinematografele își pot desfășura activitatea doar cu ocuparea a numai 30% din întreaga capacitate. Totodată, programul acestora este limitat în intervalul orar 6 – 23.

Aceste restricții se iau pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri, 16 octombrie.

Până în 22 octombrie sunt în vigoare restricții și în Boița și Bârghis, iar până în 20 octombrie, în Șelimbăr, Cârțișoara, Vurpăr și Merghindeal.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 3639 de persoane (dintre care 3452 adulți și 187 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2064 de persoane, iar 154 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 52 persoane.

 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus