Vineri,
04.12.2020
Partial Noros
Acum
9°C

2,99 - rata infectării în Sibiu. Deocamdată, autoritățile nu iau nicio măsură suplimentară

22 Octombrie 2020 13:30

2,99 - rata infectării în Sibiu. Deocamdată, autoritățile nu iau nicio măsură suplimentară

Actualizare. În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, autoritățile nu au anunțat nicio măsură suplimentară de limitare a infecției cu  SARS-COV-2 în municipiul Sibiu.

În ședință au fost anunțate restricții suplimentare în localitățile din județ care au depășit indicele de trei la mia de locuitori. (despre acest subiect s-a scris aici)

Citește și De ce nu se iau măsuri, în Sibiu, la rata incidenței de 2,99: ”Au existat trimiteri în instanță...”

Știre inițială. Municipiul Sibiu a ajuns la 2,99 la mia de locuitori, rată a incidenței cumulate în ultimele 14 zile (07 – 21 octombrie), potrivit datelor transmise joi de Instituția Prefectului Sibiu. 512 cazuri de infecție cu Covid-19 s-au înregistrat în ultimele 14 zile

Reprezentanții Prefecturii Sibiu anunță o ședință a  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la ora 13,30, pentru analiza situației epidemiologice si luarea măsurilor care se impun, precum și schimbarea scenariilor unor unități de învățământ.  

Dacă rata de infectare depășeste 3 la mia de locuitori, Sibiul intră în scenariul roșu, iar autoritățile pot decide introducerea de restricții suplimentare. Astfel, portul măștii ar deveni obligatoriu în toate spațiile publice, închise sau deschise, se închid restaurantele, teatrele și cinematografele. De asemenea, cursurile școlilor se vor desfășura exclusiv online.

În acest moment, în municipiul Sibiu, restaurantele, teatrele și cinematografele funcționează doar cu 30% din capacitate. (detalii aici)

Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 1,85/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (07.10 – 21.10).

 

Vizualizari: 4861

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus