Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Prefectura despre cazul pacientului decedat așteptând să se elibereze un loc la ATI: medicii au făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată

Prefectura despre cazul pacientului decedat așteptând să se elibereze un loc la ATI: medicii au făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată

Reprezentanții Prefecturii Sibiu vin cu detalii în cazul bărbatului testat pozitiv cu SARS CoV-2 care a decedat în Spitalul din Mediaș în așteptarea unui loc la ATI intr-un alt spital.

Bărbatul în vărtă de 65 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș,în stare gravă, miercuri, 21 octombrie. Potrivit reprezentanților prefecturii acesta prezenta simptome asemănatoare cu simptomatologia infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19.

„Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu CNCCI în vederea solicitării unui loc pe secția ATI, Spitalul din Mediaș având secția de ATI destinată pacienților Covid în amenajare. Între timp, ținând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă s-a solicitat intervenția medicilor de pe secția ATI Mediaș, în urma căreia a fost ventilat mecanic și monitorizat în permanență de medicul pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă. În cursul zilei de astăzi, din nefericire, a decedat”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.
De asemenea, se menționează faptul că, bărbatul a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată chiar dacă Spitalul Municipal Mediaș nu este complet pregătit pentru pacienții confirmați pozitivi cu SARS CoV-2.

Citește și „Un pacient COVID a decedat la Spitalul din Mediaș așteptând să se elibereze un loc la ATI”

Sursa Foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus