Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Un pacient COVID a decedat la Spitalul din Mediaș așteptând să se elibereze un loc la ATI

Un pacient COVID a decedat la Spitalul din Mediaș așteptând să se elibereze un loc la ATI

Un pacient cu COVID-19 internat în Spitalul Municipal din Mediaş, a decedat astăzi, 23 octombrie, așteptând să se elibereze un loc într-o secție de Terapie Intensivă dintr-un alt spital, potrivit Agerpres.

Secția ATI a spitalului din Mediaș are șase paturi pe ATI, dar nu sunt suficient de dotate pentru pacienții cu COVID aflați în stare gravă, astfel, pacientul nu a putut fi intubat.

A murit. S-a cerut să fie dus undeva la un ATI, nu a avut loc nicăieri, pentru că nu sunt locuri. Cei de la Turda, spre exemplu, cer şi ei paturi peste tot. Omul a fost pus pe oxigen, numai că a avut multe comorbidităţi (...), trebuia intubat", a declarat Gabriel Budescu, citat de Agerpres.

În cursul zilei de astăzi, DSP Sibiu a anunțat că la nivelul județului Sibiu 90% din capacitatea de internare pentru pacienții infectați cu SARS CoV-2 este deja ocupată și că se caută soluții pentru identificarea de noi spații. La Mediaș urmează să se deschidă o secție COVID-19 cu 17, 20 de paturi. Se fac pregătiri ca unele dintre ele să fie cu destinație ATI.

„Discuțiile se poartă pentru mărirea capacității. Sper ca de luni se vor deschide porțile spitalului din Mediaș pentru cazurile pozitive. Suntem în discuție cu cei de acolo pentru ca o parte din saloane să fie cu destinație ATI”, a precizat dr. Adela Morar, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică a Județului, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.Vizualizari: 1952

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus