Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-3°C

Șefa spitalului, apel pentru donare de plasmă: avem mulți pacienți vindecați de Covid-19 care pot deveni salvatori

24 Octombrie 2020 11:50

Șefa spitalului, apel pentru donare de plasmă: avem mulți pacienți vindecați de Covid-19 care pot deveni salvatori

Liliana Coldea, managerul spitalului județean Sibiu adresează un îndemn sibienilor vindecați de Covid-19 pentru a dona plasmă celor care au nevoie. 

"Avem mulți pacienți vindecați de Covid-19. Aceștia pot deveni salvatori ai celor care suferă de forme grave cu infectare SARS-CoV-2, prin donarea de plasmă.
Fac din nou un apel către persoanele care s-au vindecat și au fost testați negativ și vor să își ajute semenii să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu să doneze plasmă", scrie Coldea pe facebook.

Potrivit datelor transmise ieri de Instituția Prefectului Sibiu, de la începutul pandemiei până în prezent au fost vindecate 2353 de persoane, în județul Sibiu.

"Vă reamintesc că Secția Clinică ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit avizul Ministerului Sănătății pentru includerea în programul de tratament monitorizat al pacienților critici cu COVID -19 cu plasmă recoltată de la donatori vindecați. De asemenea, secția a fost inclusă și în studiul de eficiență al aceluiași tratament.

Medicii spitalului din toate secțiile implicate în tratarea pacienților cu coronavirus au avut rezultate excelente, dovadă numărul mare de pacienți vindecați și sperăm ca acest tratament să crească șansele pacienților în stare gravă, aflați în secția ATI", mai spune managerul.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4087 de persoane (dintre care 3848 adulți și 239 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2353 de persoane, iar 167 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Ieri, 23 octombrie, erau spitalizate un număr de 282 de persoane, dintre care 12 adulți pe ATI și patru minori.

foto Spitalul Județean

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus