Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cum să vă curățați mașina de spălat vase în 3 pași

Deși ideea de a curăța mașina de spălat vase poate părea redundantă, este de fapt o procedură utilă care vă poate menține mașina funcționând eficient. Una dintre problemele principale ale mașinilor de spălat vase este că, în timp, reziduurile alimentare, grăsimile și spuma de săpun pot forma depuneri încăpățânate. Această acumulare vă poate face mașina de spălat vase să pară murdară, să miroasă și chiar să o împiedice din a vă curăța vasele, în mod corespunzător. Acumularea murdăriei în interiorul mașinii de spălat vase poate, de asemenea, împiedica scurgerea corectă.

În acest articol, vom împărtăși o metodă extrem de eficientă pentru curățarea mașinii de spălat vase. Vom începe prin a explica rapid cum funcționează această metodă și apoi vom explica în detaliu procesul simplu în 3 pași.

De ce funcționează

Procesul de curățare pe care l-am creat se bazează pe câteva dintre ingredientele preferate de curățare: oțet alb și bicarbonat de sodiu. Oțetul alb ajută la îndepărtarea murdăriei, dizolvarea depozitelor de minerale și igienizarea mașinii de spălat vase. Utilizarea bicarbonatului de sodiu ajută la îndepărtarea mirosurilor persistente și la eliminarea bucăților și reziduurilor de alimente.

De fiecare dată când folosiți această metodă, mașina de spălat vase de la eMAG va rămâne curată, mirosind proaspăt. In acest fel nu va avea nici probleme de drenaj. Iată cum se face:

1. Inspectați canalul de scurgere

Înainte de a începe curățarea mașinii de spălat vase, este o idee bună să verificați rapid zona din jurul canalului de scurgere. Scoateți raftul inferior pentru un acces mai ușor, apoi identificați zona din jurul scurgerii.

Îndepărtați orice material străin pe care îl găsiți pentru a preveni blocarea scurgerii. (ați fi surprins de ceea ce găsesc deseori reparatorii acolo jos - oase, coji, cioburi de sticlă, bucăți de plastic etc.)

Aceasta este, de asemenea, o bună oportunitate de a inspecta găurile din componenta de pulverizare. Dacă arată murdară, înmuiați o periuță de dinți veche în oțet și folosiți-o pentru a curăța particulele de alimente din orificiile de pulverizare. Înlocuiți raftul de jos când ați terminat.

2. Spălați cu oțet

Așezați un vas mic, potrivit pentru mașina de spălat vase, pe raftul superior al mașinii goale, apoi umpleți-l cu oțet alb. Închideți mașina de spălat vase și rulați un ciclu complet de spălare la cea mai mare setare.

3. Spălați cu bicarbonat de sodiu

După terminarea primului ciclu de spălare, presărați o mână de bicarbonat de sodiu pe fundul mașinii de spălat vase. Rulați-o printr-un alt ciclu de spălare rapidă, utilizând cea mai fierbinte setare de apă.

Pas opțional - Spălare cu înălbitor

Dacă v-ați luptat cu mucegaiul în mașina de spălat vase, adăugarea unei spălări finale cu înălbitor la procesul de curățare ar trebui să rezolve această situație. Adăugați 1 cană de înălbitor pe fundul mașinii de spălat vase și rulați un ciclu complet de spălare.

(Notă: NU faceți acest pas dacă mașina de spălat vase are un interior din oțel inoxidabil. Înălbitorul poate deteriora permanent și decolora oțelul inoxidabil.)

Repetați pașii descriși mai sus la fiecare 3 luni, pentru a vă menține mașina de spălat vase curată și funcțională!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1555

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus