Miercuri,
21.04.2021
Innorat
Acum
10°C

Din donații: spațiile de așteptare și triaj pentru pacienții Județeanului, extinse cu ajutorul firmelor din Sibiu

Din donații: spațiile de așteptare și triaj pentru pacienții Județeanului, extinse cu ajutorul firmelor din Sibiu

La mai bine de o lună de la înmulțirea situațiilor în care sibienii cu Covid-19 ori suspectați stau în curtea Spitalului Județean și câte zece – 12 ore în procedura de triaj, autoritățile județene anunță rezolvarea parțială a problemei. Cu sprijinul donațiilor de la mai multe firme.

Un cort încălzit cu o capacitate de patru persoane (al doilea cort ”n-a mai încăput”) și o efectuare a consultațiilor din triaj pe bază de programare au fost soluțiile implementate de reprezentanții autorităților locale în eliminarea disconfortului generat în perioada de triaj. Acum, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, anunță extinderea spațiilor de așteptare pentru triaj cu șase containere modulare încălzite, donate de trei firme. Patru dintre containere, cu o suprafață totală de 64 de mp au fost amplasate în fața și în spatele Unității de Primiri Urgențe, iar în fața pavilionului de Boli Infecțioase a mai fost amplasat un container, mai enumeră reprezentanții autorităților.

”Mai multe societăți comerciale din comunitate s-au alăturat eforturilor Consiliului Județean Sibiu pentru asigurarea condițiilor pentru desfășurarea triajului și a consultațiilor, atât pentru pacienții cu suspiciune de infectare, cât și pentru cei diagnosticați pozitiv cu SarsCov-2. În acest sens, o parte a corturilor de triaj au fost înlocuite cu containere modulare încălzite, donate de mai multe firme din Sibiu, pentru a fi utilizate pe perioada pandemiei”, anunță reprezentanții CJ Sibiu într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Lista donațiilor

- două containere cuplate încălzite în suprafață totală de 24 mp oferite de S.C. Modular Plus SRL; 

- trei containere puse la dispoziția spitalului de către CBS Eastern Europe: două containere cuplate care asigură 30 mp de spațiu încălzit și ventilat și un container de 15 mp care oferă aceleași condiții;

- un container pus la dispoziția Serviciului de Anatomie Patologică de către CON-A pentru gestionarea cazurilor pacienților decedați. Containerul îndeplinește condițiile de securitate epidemiologică.

Sursa: comunicat CJ Sibiu

“În fața unei crize de genul Covid-19 suntem toți egali. Atunci când vrei și poți, diferența se face prin angajament, empatie și ajutor. CBS Eastern Europe a pus la dispoziția Spitalului Județean Sibiu trei containere încălzite pentru a ușura munca pe care o depun cadrele medicale, dar si pentru pacienții care sunt nevoiți sa aștepte pentru consultații", reprezentații CBS Europe

Autoritățile județene arată că, printre motivele pe care au dus la actuala situație, intră și faptul că Spitalul județean nu mai este ”doar Covid”, precum în perioada stării de urgență din primăvară. ”În prezent majoritatea secțiilor funcționează, tocmai pentru a  putea acoperi și alte patologii”.

”Mulțumesc fiecărui om care găsește resurse pentru a fi constructiv și a ajuta din postura în care se află” Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu

Container amplasat în curtea Spitalului județean Sibiu. Sursa foto: CJ Sibiu

În așteptarea unei stații de oxigen

În urmă cu aproape o lună, reprezentanții Spitalului județean Sibiu anunțau că au dat în folosință 25 de paturi pentru pacienții Covid-19, amenajate în containere modulare (containere care, conform planurilor inițiale, trebuiau amplasate de anul trecut pentru a fi date în folosința Secției de chirurgie plastică, a cărei clădire a intrat în reabilitare). Acum, reprezentanții CJ Sibiu anunță că în aceste containere numărul de paturi a fost extins la 52, fără ca acest număr să fie, însă, suficient. ”22 dintre acestea vor deveni paturi de terapie intensivă, îndată ce se va monta o nouă stație de oxigen, care a fost achiziționată de spital și urmează să fie montată în cursul acestei săptămâni. Totalul paturilor destinate pacienților COVID în Spitalul Județean este în prezent de 177, fără să existe din păcate paturi libere”, informează reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, mulțumește firmelor care au donat noile containere și personalului administrativ al spitalului care a lucrat la amenajarea acestora. Totodată, ea anunță și pregătirea altor măsuri de a reduce numărul de pacienți. „Ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Județean, nu va fi suficient dacă nu luăm și alte măsuri care să reducă fluxul de pacienți. Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din județ de a oferi suport COVID și măsura de gestionare a cazurilor mai puțin severe de către medicii de familie, avem acum discuții și cu Crucea Roșie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul. Nu aș vrea să neglijăm deloc importanța măsurilor de prevenire a infectărilor, inclusiv în interiorul spitalelor și centrelor rezidențiale. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi” face apel Daniela Cîmpean, în comunicatul de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Sursa foto: Consiliul Județean Sibiu

Vizualizari: 1569

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Unde-i primarul Incompatibil Fodor??

Acum 5 luni

sa ne zica in continuare cat de sublim si cat de capitala europeana e Sibiul ?? dar avem doar un spital vechi si infect si ala suplinit de niste corturi si containere improvizate descarcate prin balarii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus