Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

În așteptarea carantinei, municipiul Sibiu se apropie de 13, rată de infectare

În așteptarea carantinei, municipiul Sibiu se apropie de 13, rată de infectare

La o zi după ce s-a luat hotărârea carantinării începând de luni a municipiului Sibiu, împreună cu Șelimbărul și cartierul Arhitecților, rata de incidență în oraș a ajuns la 12,45, cu 2131 de noi cazuri în ultimele două săptămâni.

Rata de incidență a crescut de la 1,84 vineri, la 12,45 sâmbătă, potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului Sibiu.

Rata de incidență în municipiul Sibiu

23 octombrie 3,24
26 octombrie 3,75
30 octombrie 4.66
2 noiembrie 6.03
4 noiembrie  6.53
5 noiembrie  6.71
9 noimebrie 10,23
11 noiembrie  11,18
13 noiembrie  11,84
14 noiembrie  12,45

Sibiul este singurul județ din țară în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 trece de opt la mia de locuitori și se situează, pentru a șasea zi consecutiv, pe primul loc în România la rata incidenței. 

Citește și Situația în fiecare localitate. Județul Sibiu trece de opt, rată de infectare și este pentru a șasea zi pe primul loc în țară

”Având în vedere incidența și faptul că avem în continuare un număr mare de cazuri în județul Sibiu, peste 400, s-a ajuns la următoarele concluzii și măsuri suplimentare. Se închid magazinele și mall-urile pe weekend-uri, cu excepția celor cu produse esențiale, de sâmbăta aceasta. În carantină magazinele se închid de la ora 20, terasele se închid pe toată durata carantinei. Magazinele pot să aibă maxim o persoană la opt metri pătrați. Între orele 10-13 procurarea bunurilor este pentru persoanele peste 65 de ani. Activitățile religioase se desfășoară doar în spații deschise. Pentru ieșire în perioada carantinei, de la domiciliu, există excepții care vor fi anunțate – activitatea profesională, asistența medicală de urgență sau care nu poate fi amânată, cumpărarea alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a spus ieri la Sibiu Raed Arafat, șeful DSU.

Citește și Modelul de declarație cu care mai poți ieși din casă dacă ești din Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu. Lista motivelor

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 9961 de persoane (dintre care 9550 adulți și 411 copii). Până la data curentă au fost vindecate 4336 de persoane, iar 284 persoane au decedat (5 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 425 de persoane, dintre care pe ATI  22 adulți și 2 minori.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de  426 de persoane

Vizualizari: 2727

Comentarii

1 comentarii

Negativ Pozitiv

Acum 7 luni

Articol nesemnat, din cate vad. Scz daca ma insel. Nimeni nu isi asuma nimic pe persoana fizica. Toata lumea generalizeaza si cauta vinovati si scuze. Mor oameni!!! Lasati statisticile alarmiste, lasati vorbele care nu ajuta, haideti sa facem fiecare ce stim, ce putem, ce trebuie, cu calm si responsabilitate!!! Avem un post, o perioada grea inainte!!! Sa nu il facem si mai dificil sau chiar insuportabil ptr unii. Sa nu “asteptam” carantina! Sa promovam si sa asteptam ca oamenii sa inteleaga! Sa respectam ce stim in acest moment ca poate avea rezultate! Sa nu o mai luam “ca se se impune”, ca mor oameni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus