Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Campanie în carantină. ”Ori stăm în casă, ori facem campanie, în 6 decembrie nu mai există virusul”

Campanie în carantină. ”Ori stăm în casă, ori facem campanie, în 6 decembrie nu mai există virusul”

Luni e prima zi de carantină în Municipiul Sibiu și în alte trei localități, iar partidele se întreabă cum își mai pot face campanie electorală. Sunt excluse din start întâlnirile cu oamenii, singurul loc unde se mai pot expune idei fiind internetul.  

PNL: ”Nu am întrerupt niciodată dialogul cu electoratul”

Președintele PNL Sibiu, vicepremierul Raluca Turcan spune că strategia de campanie cu care organizația a câștigat alegerile din ultimii ani nu mai poate fi pusă în practică din cauza carantinării. ”Este categoric o campanie electorală atipică. Noi, până acum, am făcut de fiecare dată o campanie electorală la firul ierbii, cu discuții față în față cu mii de sibieni. Este foarte clar că cel puțin în municipiu și în celelalte localități carantinate nu vom mai putea face acest lucru, însă vom compensa cu o activitate mai intensă în mediul online. Pe de altă parte, noi nu am întrerupt niciodată dialogul cu electoratul, am avut permanent întâlniri, dialoguri, am fost tot timpul acolo unde oamenii ne-au solicitat prezența. Așa vom face și în viitor, după ce perioada de carantină se va încheia și mai ales după ce vom termina această perioadă de pandemie”, susține Turcan.

USR PLUS: ”vom avea sesiuni live pe facebook

Intagram și Facebook sunt instrumentele principale ale Alianței USR PLUS în această campanie. ”USR-PLUS e online campania asta. Chiar și așa, în această perioadă, am fost acolo unde a fost nevoie de noi și ne-am preocupat să ajutăm oamenii, să fim alături de ei și să venim în sprijinul comunității. E mai mult o dorință a noastră de a rămâne aproape de comunitate, de a le transmite ceea ce facem, să ne cunoască și, în același timp, de a-i ține în siguranță, fără a le pune sănătatea în pericol. Le spunem cetățenilor că ne găsesc online și îi rugăm să transmită mesajele noastre mai departe, suntem pe pagina Alianța USR PLUS Sibiu, paginile candidaților, site-ul sibiu.usrplus.ro și instagram usrplussibiu/ dan.barna.usr. Aici, online, ne vom transmite mesajele din programul de guvernare, clipuri de prezentare ale candidaților, pe care din fericire le-am filmat deja, și prioritățile noastre explicate pe domenii. Materialele electorale vor ajunge în siguranță la oameni, vom avea sesiuni live pe facebook și podcast cu candidații. Fiți cu ochii pe USR PLUS și alături de noi pentru o Românie fără hoție”, susține președintele USR Sibiu, Adrian Echert.

PMP: Facem prima conferință de presă exclusiv online

Ion Ariton, președintele PMP spune că organizația s-a pregătit din timp pentru o campanie on-line, montând chiar un studiu la sediul organizației , pentru a se păstra relația cu mass-media, dar și cu celelalte organizații din teritoriu. ”Vom respecta toate reglementările legale impuse de carantina. Strategia noastră de campanie, pe care am adoptat-o în urma cu o lună, prevede ca cea mai mare parte din campania electorală să se deruleze online. În acest sens, avem o colaborare cu un studio tv de unde vom transmite mesajele de campanie și vom discuta direct cu alegătorii. De asemenea, zilele următoare vom face, în premieră pentru presa din Sibiu, o conferință de presă exclusiv online, pe care o va putea vedea în direct oricine își dorește. În paralel, echipa de campanie va urmări afișajul electoral în tot județul, iar în localitățile în care este posibil vor avea loc și întâlniri ale membrilor PMP cu alegătorii, respectând cu strictețe reglementările legale referitoare la păstrarea distantei și purtarea măștii. Ne vom adapta acestei situații complicate prin care trecem cu toții. Referitor la prezența la vot, nu cred că va fi ridicată, din păcate”, susține Ion Ariton.

Pro România: ”Vor câștiga partidele care își vor aduce oamenii la vot”

Horațiu Marin, candidatul Pro România pentru un loc în Camera Deputaților spune că prezența la vot, în Sibiu, la aceste alegeri va fi sub 30%, din cauza măsurilor luate din cauza carantinării. ”Campania noastră, din cauza pandemiei, este făcută mai mult online. În teritoriu ne limităm să discutăm doar cu responsabilii pe care îi avem, urmând ca aceștia să ducă mesajul nostru la cetățeni. Din păcate, considerăm că nu așa se face o campanie electorală, dar nu avem ce face. Carantina nu schimbă cu nimic în bine situația. Vor câștiga partidele care își vor aduce oamenii la vot sau vor merge la vot doar cei care au curaj și cred că nu se vor îmbolnăvi. Vor fi primele alegeri după 1990 când nu se va reflecta realitatea opțiunilor politice la vot. Cred că va fi o prezență la vot de sub 30%. Carantinăm orașul, dar vrem să meargă sibienii în număr mare la vot, asta este. Ori stăm în casă, ori facem campanie, în 6 decembrie nu mai există virusul”, spune Horațiu Marin.

Campanie oprită de tot, după incendiul din Piatra Neamț

Respectul pentru victimele din urma incendiului de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț i-a determinat pe liderii principalelor partide să oprească de tot acțiunile de campanie pentur două, trei zile.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, duminică, suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală din respect pentru tragedia de la Piatra Neamţ, menţionând că toţi decidenţii politici au obligaţia să se ocupe, în acest moment, exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri. „În acest moment, prioritar este ca supravieţuitorii tragediei de la Piatra Neamţ să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autorităţile judeţene şi ştiu că s-au găsit soluţii pentru ca activitatea medicală să continue în siguranţă la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar secţia ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgenţă. Am discutat cu toţi colegii mei şi am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală, din respect pentru această imensă tragedie. Toţi decidenţii politici au obligaţia, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat și el că liberalii se opresc două zile din campania electorală din respect pentru victimele incendiului. "Aş vrea să anunţ că am luat decizia să amânăm evenimentul nostru de luni. De asemenea, am transmis către toţi colegii noştri să se oprească 2 zile din campania electorală, din respect pentru cei care şi-au pierdut viaţa, pentru familiile lor şi pentru cei care au avut de suferit", a precizat Orban. Partidul Naţional Liberal urma să lanseze luni programul de guvernare "Dezvoltăm România".

Și Alianța USR PLUS a anunțat că suspendă în week-end campania electorală peste tot în țară. ”Nu e vremea pentru campanie electorală „Din respect pentru victimele de la Piatra Neamț, Alianța USR PLUS a suspendat astăzi orice activitate electorală. Sincere condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț”, au precizat aceștia.

În incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Dfyfdf Dtytjgfj

Acum 3 ani

astea sunt minciuni de adormit copiii.... am fost ieri pana la sebes pe drumul national prin sate si era plin de reprezentanti ai partidelor politice mai ales PSD - Apoldu de SUS (erau in rosu deci au sarit in ochi) cu pliante in mana pe care le puneau in posta la case. Oare acesta nu este un posibil mod de contaminare in cazul in care unul din cei care impart pliante este infestat? oare nu pot fi trasi la raspundere pentru zadarnicirea infestarii cu virus a populatiei? sau este modul disperat al celor de la PSD de a se adresa batranilor cu riscul de a ii imbolnavii
Raspunde

C C

Acum 3 ani

Halooooo! Municipiul Sibiu e în carantină nu Apoldu de Sus! Oricum, la ce s-a întâmplat în ultimul an în România, sperăm ca în 6 decembrie (așa, de Moș Nicolae), să se cearnă în sfârșit grâul de neghină.
Raspunde

Teofan Zacuscă

Acum 3 ani

Ma scuzati, dar PNL...chiar seamana cu "ultima mizerie". Parca si Viorica Dancila avea mai multa substanta. Indivizii astia sunt haos general...
Raspunde

Valeria Părăian

Acum 3 ani

Raluca legat de insistența cu care în mod public ceri demisia d-nei manager Liliana Coldea permite-mi să-ți adresez următoarele întrebări: 1. Ce știi dumneata despre virusi si medicină? În plină pandemie, nu este înțelept să te bagi în treburi medicale care nu sunt de competența ta și prin urmare, te depășesc. 2. De ce nu iti vezi de trenţele tale de lux, pe cine vrei să pui in locul femeii ăsteia ? Voi la PNL-ul vostru neomarxist cultivați valorile comuniste, prostia absolută și lupta de clasă, bineînțeles nepricepându-vă la absolut nimic, dați vina pe cine puteți. 3. În afară să faci poze cu Daniela Cîmpean și să tăiați panglici la chermeze, ori să te dai în spectacol în presa locală din Sibiu, ce alte aptitudini profesionale aveți tutelor? Ma refer la calități practice, nu orale, pardon oratorice. Acum, cu ”experții” ăștia din PNL si aptitudinile lor mortale si anticreștine, eu una îmi doresc să ajungă USR la putere, ăia măcar au habar ce fac. Voi vă dați liberali, dar de fapt, sunteți mai comuniști decât bolnavul ăla psihic de Marx și sifiliticul ăla de Lenin. Comunismul nu poate funcționa, este o utopie, de ce nu pleci tu Raluca la Botoșaniul tău natal, ar fii mai bine pentru toți sibienii. Pur și simplu ne-am săturat de ifosele tale de ”politiciană” impusă de la centru. Poți deveni o gospodină de lux ultramodernă, apeși pe butoane prin bucătărie. Nu ești calificată pentru funcția pe care o deții(vezi sintagma TVR Hunedoara), în schimb te poți bucura, ca și noi, de cetățenia română si de frumusețile patriei. Nu te insult sau jignesc, îți spun adevărul, oamenii mor ca muștele si voi behăiți într-una, pe toate canalele media, tot felul de aberatii. Chiar nu vă dați seama ce faceti ? Sunteti psihopati ? Cu stimă, Prof. Valeria Părăian
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus