Miercuri,
01.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

”În noaptea aceasta ajunge o nouă stație de oxigen la Sibiu”. Stație pentru pacienții Covid-19, așteptată de săptămâna trecută

”În noaptea aceasta ajunge o nouă stație de oxigen la Sibiu”. Stație pentru pacienții Covid-19, așteptată de săptămâna trecută

După mai bine de o lună de când la nivelul Spitalului județean erau elaborate adrese referitoare la lipsa oxigenului pentru pacienții Covid-19, o stație de oxigen va ajunge în această noapte la Sibiu, anunță Dan Barna, copreședintele USR PLUS. Aceeași aparatură care a fost anunțată a ajunge la Sibiu și în cursul săptămânii trecute.

Anunțul a fost făcut de Dan Barna, copreședinte al USR PLUS, care citează surse din rândurile autorităților sibiene și centrale. ”Am primit, în urmă cu puțin timp, asigurări din partea autorităților centrale și locale că, în această noapte, la Spitalul Județean din Sibiu va ajunge și se va monta o unitate nouă pentru generat oxigen. Astfel una dintre problemele majore din aceste zile ar trebui să se amelioreze semnificativ”, a scris Dan Barna pe pagina lui de Facebook, în dreptul unui text al cărui titlu este ”Situația de la Sibiu rămâne dramatică”.

Aparatura la care face referire Dan Barna a mai făcut subiectul unor știri generate chiar de Liliana Coldea, managerul Spitalului județean Sibiu. ”Am solicitat această stație de oxigen, am făcut-o chiar pentru a crește capacitatea de furnizare a oxigenului”, declara Liliana Coldea celor de la Mediafax, în cursul zilei de miercuri, 11 noiembrie. Potrivit sursei citate, stația de oxigen închiriată din Turcia era așteptată la Sibiu de săptămâna trecută.

O serie de detalii legate de trecerea vămii a făcut ca respectiva stație de oxigen să întârzie în drumul către Sibiu. Este vorba de o stație închiriată pentru o perioadă de două luni prin intermediul unei societăți din Craiova, Microcomputer Service SA. Contractul – în valoare de 24.500 de lei – a fost atribuit direct, fără a mai fi publicat un anunț de licitație, în baza unei adrese care anunța o situație de urgență constatată din prima parte a lunii octombrie. ”Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de pacienți care au nevoie de oxigenoterapie, acest fapt a dus la scăderea presiunii și purității oxigenului medicinal livrat de către stația de oxigen a SCJU Sibiu către ATI și secții. Conform adresei nr. 25841/11 octombrie 2020, scăderea sub trei atmosfere a presiunii oxigenului pune în pericol viața pacienților din ATI care sunt ventilați sau pe oxigenoterapie «high-flow» și afectează funcționarea ventilatoarelor. De asemenea, deschiderea pentru pacienții Covid-19 a noului pavilion modular crește consumul de oxigen medicinal, instalațiile existente fiind depășite. Pe parcursul anului 2020, s-au montat rampe de oxigen pe unele secții, ajungându-se la 560 de rampe funcționale, cu un consum de 100-120 mc/h. Datorită acestui consum mare, puritatea oxigenului scade de la 93% la 87-85%, iar în anumite situații chiar la 78%”, scriau reprezentanții Spitalului Județean Sibiu pentru a motiva urgența achiziției.

Noua instalație – care se alătură celor trei existente la Spitalul Județean – ar urma să asigure creșterea capacității furnizării de oxigen pacienților de bolnavi Covid, oxigen care în acest moment mai poate fi asigurat doar în proporție de o treime din necesar. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2288

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Iulia Tudorescu

Acum 2 ani

Ce penibil, domnul Barna avand zero realizari, zero implicari pentru Sibiu , nu are alta sansa decat sa comunice faptele altora. Pe “ surse”. Păi se poate așa ceva? "Fară hoție" da ne asumăm faptele altora, m-am saturat de aștia de se dau solidari si buni si vai ce fac ei, dar iși asumă actiunile altora, ideile altora doar ca să dea ei bine. Mai sunt oameni informați, domnule Barna, la fel ați tastat atunci așa ați contribuit și la aducerea stației de oxigen!!!
Raspunde

Maria Gandila

Acum 2 ani

Cica și-ar fi luat Barna apartament la Magnolia sa pândească deschiderea noului spital, sa fie el primul care anunța
Raspunde

2 Cents

Acum 2 ani

Exceptand o mana de oameni care chiar fac cate ceva pentru cetatenii acestei tari, USR este cvasiinvizibil la fel ca marea parte a politicienilor romani care sunt agasant de "vizibili" in timpul campaniei electorale pentru ca dupa ce-si i-au ciolanul mult visat sa nu mai auzi de la ei nici macar un grohait. Si culmea e ca unii dintre oamenii care fac cinste USR-ului direct sau indirect sunt sau au fost persecutati pe linie de partid, unii fortati sa isi dea demisia. Actuala conducere a USR e doar o alta forma de agregare a politichiei romanesti.
Raspunde

Rodica Verștegen

Acum 2 ani

Barna ăsta al vostru e de 100 de ori mai periculos decât Dragnea!
Raspunde

Kokos Kokos

Acum 2 ani

instantaneu s-au activat postacii psd+pnl! Hai , mai rasfirati baieti , mai rasfirati!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus