Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
3°C

Monica Munteanu, noul șef al Inspectoratului Școlar: „Învățământ de calitate, școala să devină locul unde copilul se simte bine”

Monica Munteanu, noul șef al Inspectoratului Școlar: „Învățământ de calitate, școala să devină locul unde copilul se simte bine”

Monica Adriana Munteanu a fost numită în funcția de Inspector Școlar General. Numirea ei a fost făcută de Ministerul Educației prin detașare. Aceasta a studiat psihologia la Cluj și își dorește pentru Sibiu un învățământ de calitate și școala să devină un loc unde copiii să meargă cu plăcere.

 În conformitate cu OMEC nr. 6 020 din 16.11.2020, pe funcția de Inspector Școlar General al I.S.J. Sibiu a fost numită Monica Adriana Munteanu, prin detașare în interesul învățământului. Potrivit reprezentanților IȘJ, noul inspector școlar general a ocupat, din decembrie 2019 până în prezent, funcția de inspector școlar pentru învățământul particular și alternative educaționale din cadrul I.S.J. Sibiu.

„Cadru didactic cu o activitate neîntreruptă de peste 40 de ani, este licențiată a Facultății de Psihologie și Știința ale Educației din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca (specializarea Institutor pentru învățământul pre-primar și primar, promoția 2020), a Facultății de Științe din cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu (specializarea Psiholog, promoția 2007) și a Centrului de Psihodrama Clasică de pe lângă Studio di Psicodramma Milano (specializarea Psihoterapeut, promoția 2008)”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt IȘJ.

Monica Adriana Munteanu și-a început cariera în anul 1980, ocupând funcțiile de învățător, institutor metodist la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu, mentor de dezvoltare profesională (în cadrul Proiectului pentru Învățământul Rural – P.I.R.), profesor consilier școlar (în cadrul C.J.R.A.E. Sibiu) și inspector școlar. Este membru în cadrul Corpului Național de Experți în Management Educațional (din anul 2012), formator, mentor și evaluator resurse umane, formator consilier și expert evaluator al A.R.A.C.I.P., evaluator de manuale pentru învățământul primar și formator al C.C.D. Sibiu. De-a lungul carierei a publicat peste 30 de articole de specialitate în diverse reviste și publicații și a participat la numeroase simpozioane naționale și internaționale.

Beneficiarii direcți și indirecți ai învățământului din județul Sibiu să aibă parte de un învățământ de calitate iar școala se devină locul unde copilul se simte bine”, a declarat noul inspector general la numirea în funcție

Începând cu data de 16 noiembrie, prin OMEC nr. 6 019, profesorului Alexandru Dumbravă i-a încetat numirea, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de Inspector Școlar General, fiind numit viceprimar al municipiului Sibiu.

 

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Alexandru Alexandru

Acum 1 an

Sa se simtă bine? Un copil care nu vine la școală sa di învețe carte (nu numai sa socializeze) nu are cum sa se simtă bine la școală. Va lua note mici la teste, va fi scos la tabla și nu va știi nimic. Poate sa fie cel mai glumeț și iubit coleg din clasa,dar ii va trece dacă va continua asa. Sunt"la moda elevii care se joaca pe telefon pe sub banca în timpul orelor de curs. Nu deranjează ora de curs, dar sunt prezenți la ora de curs numaj cu trupul. Atâta timp cât ora de cuez este urmărită de majoritatea elevilor din clasa, nu găsim vina la profesor pentru lipsa de interes pentru învățătura a câtorva elevi din fiecare clasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus