Joi,
13.05.2021
Innorat
Acum
10°C

176 amenzi pentru sibienii care nu au respectat măsurile. Amenzile se ridică la 26.000 de lei

176 amenzi pentru sibienii care nu au respectat măsurile. Amenzile se ridică la 26.000 de lei

224 de polițiști sibieni și 44 de polițiști locali au acționat ieri împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Cu această ocazie, au fost aplicate 152 sancțiuni contravenționale celor care nu au purtat masca de protecție și mai multe avertismente scrise.

Au fost controlate 29.922 de persoane, 90 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 17.159 de mijloace de transport, din care 211 mijloace de transport public în comun, în urma controalelor fiind aplicate 161 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.325 de lei, astfel:

- 144 de sancțiuni în valoare de 14.825 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- 17 sancțiuni în valoare de 5.500 de lei de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 540 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare.

Peste 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu. Jandarmii împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi, polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu, precum și polițiști de frontieră și polițiști locali au executat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 29.922 de persoane și 17.159 auto. Cu această ocazie, 49 de persoane au fost sancționate de jandarmi, pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 42 de avertismente scrise și 7 amenzi în valoare de 6000 lei.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au efectuat 15 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu - s-au identificat trei nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Coronavirus, pentru care au fost aplicate avertismente.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marcian Radu

Acum 5 luni

Ce nu se intelege... sibianu mandru nu poarta masca, ce daca e carantina... 144 de sibieni au gandit azi asa. De fapt in fiecare zi peste 100 de sibieni gandesc asa... dat numa' de aia amendati vorbesc ca sa fie clar... Ce e Sibiu, e e Teleorman... tot romani sunt...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus