Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Liliana Coldea s-a întors la Spitalul CF, ca medic primar. „singura mea politică este pentru sănătatea pacienților”

Liliana Coldea s-a întors la Spitalul CF, ca medic primar. „singura mea politică este pentru sănătatea pacienților”

Liliana Coldea, fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, și-a reluat activitatea la Spitalul CF, după ce a demisionat din poziția ocupată la județean. Raportându-se la lunile petrecute la conducerea principalului spital din Sibiu, spune că „a te evidenția ca formațiune politică prin scandaluri fără temei legal nu îți poate atrage electorat”.

„De astăzi sunt din nou angajată a Spitalului General CF Sibiu pe postul de medic primar medicină internă, post care era suspendat din momentul preluării funcției de manager la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. După cum am declarat și ieri nu am dorit să intru în jocuri politice pentru că mai presus de tot este sănătatea sibienilor. Spuneam cu ceva timp în urmă „stop politică în spital”! Am observat în acest timp că spitalul a devenit un câmp de luptă pentru formațiunile politice. Se pare că o parte din politicienii sibieni nu înțeleg acest aspect și probabil că în lipsă de proiecte pentru comunitate, de idei pentru dezvoltarea județului, de propuneri pentru îmbunătățirea sistemului sanitar, consideră că se pot afirma prin atacuri și prin afectarea imaginii unor instituții publice care nu aparțin oamenilor politici ci locuitorilor acestui județ. Știu că suntem în an electoral, însă a te evidenția ca formațiune politică prin scandaluri fără temei legal nu îți poate atrage electorat. S-a dovedit de atâtea ori că oamenii știu să discerne”, este mesajul transmis de Liliana Coldea, pentru Turnul Sfatului.

Medicul reclamă faptul că o parte din politicienii care s-ar fi implicat în ultima perioadă în activitatea SCJU nu cunosc legislația, spunând că politica ei personală este „cea pentru sănătatea pacienților”.

„Suprinzător este că o parte din oamenii care fac politică la nivel local nici măcar nu cunosc legislația, iar o parte din mass-media le dă crezare. Rolul nostru al tuturor este să spunem oamenilor adevăruri – să le arătăm ce scrie legea și cine greșește. Concluziile le puteți trage singuri. Încă o dată spun că singura mea politică este cea pentru sănătatea pacienților”, concluzionează dr. Coldea.

Conf. Univ. Dr. Liliana Coldea este medic primar medicină internă și medic specialist cardiologie. A obținut funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Sibiu prin concurs și a fost numită prin Ordin de Ministru în data de 8 mai 2020. Ordinul a intrat în Monitorul Oficial două zile mai târziu. 

Reamintim că, în urmă cu cinci zile, vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut, public, demisia. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihai Muntean

Acum 2 ani

Unde ati fi vrut sa ajunga? Posturile de manager, indiferent ca la Spitalul CFR sau la Spitalul Judetean, oricum erau o palarie mult prea mare.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus