Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Oficial: încă șapte zile de carantină în Municipiul Sibiu. ”Se vede că am trecut de acest vârf”

Oficial: încă șapte zile de carantină în Municipiul Sibiu. ”Se vede că am trecut de acest vârf”

Actualizare În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu de astăzi s-au aprobat patru hotărâri care vizează solicitarea către Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea măsurii de carantină zonală a Municipiului Sibiu, localitatea Şelimbăr, cartierul Arhitecţilor (Cisnădie), orașul Cisnădie și orașul Tălmaciu, precum și instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Mârșa. 

Citește și Modelul de adeverință de la angajator și cea de tranzitare a localităților în carantină, publicate de Prefectură

Măsura pentru localitățile amintite este propusă a fi luată pentru șapte zile.

  • În zilele de sâmbătă și duminică se închid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu își vor suspenda activitatea)
  • Legitimația de serviciu nu mai este document doveditor pentru a justifica motivul deplasării.
  • În data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasările în vederea organizării alegerilor precum și a exercitării votului.

Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere  pentru deplasarea în interes profesional, iar pentru deplasarea în interes profesional, este necesara adeverința eliberată de angajator care trebuie să cuprindă următoarele date: nume, prenume, adresa locuinței, date referitoare la identificarea locului de muncă, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activității profesionale, mijlocul de deplasare, precum şi itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate şi intervalul orar în care îşi desfăşoară activitatea. 

Știre inițială

Specialiștii DSP Sibiu propun păstrarea carantinei în Municipiul Sibiu pentru încă șapte zile, chiar dacă numărul cazurilor au început să scadă. Ei spun că este necesară această abordare pentru a fi siguri că municipiul intră cu adevărat într-o pantă descendentă a pandemiei. ”Este o scădere, care probabil că va fi mai mare în acest week-end prelungit pentru că lumea nu va circula, neavând ce face și va sta în case și va respecta măsurile. Probabil că această carantină se va întinde pe încă șapte zile, pentru a vedea într-adevăr cât de mult a scăzut rata de infectare. Dar se vede că a avut efect. Se vede că am trecut de un vârf, acest platou pe care ne situam, și începem să scădem”, a declarat inspectorul șef din cadrul DSP Sibiu, Lucian Blăguțiu.

El spune că a contat în această scădere atât populația, care a înțeles să se protejeze și să respecte normele sanitare, cât și instituțiile, care au început să conlucreze între ele. ”Odată cu funcționarea acestui call-center, dar și în urma ajutorului tuturor pentru ca lucrurile să funcționeze optim și pe decizii și pe anchete epidemiologice, am avansat mult mai bine. Până la urmă, a înțeles toată lumea că trebuie să participe la acest efort. Au înțeles că trebuie să participe și medicii școlari, au înțeles că trebuie să participe și armata prin personalul lor prin care s-au suplimentat posturile deficitare din DSP. Dar, până la urmă, nu numai DSP-ul trebuia să gestioneze toată această situație, iar acum se vede. Toată lumea trebuia să participe, iar acum rezultatele încep să se vadă, nu numai la Sibiu, dar și în celelalte județe”, a mai spus Blăguțiu.

Perioada de carantină a început în 16 noiembrie și era prevăzută inițial pentru o durată de 14 zile, urmând să expire luni, 30 noiembrie. Dacă se ia decizia de a continua carantina pentru încă șapte zile, aceasta ar urma să acopere și ziua alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 9468

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus