Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ursul lovit ieri de mașină lângă Scoreiu a agonizat trei ore până a murit

Ursul lovit ieri de mașină lângă Scoreiu a agonizat trei ore până a murit

Ursul care a intrat vineri seară pe DN 1, în zona localității Scoreiu, și a fost lovit de mașină, agonizat ulterior aproape trei ore, până ce un ONG dedicat sprijinirii animalelor a reușit să aducă la fața locului un medic veterinar care să-l tranchilizeze. În scurt timp ursul a murit.

Asociația Milioane de Prieteni, specializată în protecția animalelor, a postat sâmbătă seara pe pagina oficială de facebook un text în care arată că autoritățile n-au reușit să tranchilizeze ursul vreme de aproape trei ore, până ce Asociația Prietenii Berzelor, din Cristian, nu i-a contactat cerându-le ajutorul.

Redăm mai jos informarea Asociației Milioane de Prieteni:

”Încă o dată, la sfârșit de săptămână, un caz de urs rănit în accident de mașină era să se transforme în „cazul Harghita”. Timp de trei ore o ursoaică rănită a așteptat ajutor și s-a târât până la marginea drumului de lângă localitatea Scoreiu, din județul Sibiu.

Comandamentul care s-a creat pentru situații de urgență în cazul accidentelor în care sunt implicate animale sălbatice prevede ca gestionarii fondurilor de vânătoare să aibă contract de colaborare cu un cabinet veterinar care să ia deciziile cele mai bune pentru animal în momentul în care se întâmplă astfel de tragedii. În acest caz, nu s-a găsit nici un medic veterinari care să se deplaseze la fața locului. Asociația Milioane de Prieteni a fost anunțată de reprezentanții Asociației Prietenii Berzelor, din Sibiu, care ne-a ajutat să găsim în apropiere un medic veterinar care să o tranchilizeze pentru a o scăpa de suferință și să îi evalueze starea. Ursoaica avea ruptură de splină și mai multe fracturi de bazin, răni care i-au curmat viața la ora 3 dimineața.

Factura de 2.000 de lei pentru veterinarul care a efectuat controlul medical și a anesteziat-o a fost suportată în totalitate de Asociația Milioane de Prieteni.

Sperăm ca totuși autoritățile statului să vegheze la punerea în aplicare a strategiei de intervenție pentru binele animalelor pentru că ne așteptăm ca astfel de incidente să se intensifice odată cu venirea primăverii”.

Conform Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, imediat după producerea accidentului polițiștii rutieri s-au deplasat la fața locului pentru a gestiona traficul, totodată fiind sesizați reprezentații Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, precum și cei ai fondului de vânătoare din zonă.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3054

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus