Marţi,
23.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Budescu propus pentru funcția de director medical interimar al spitalului TBC din Sibiu

Budescu propus pentru funcția de director medical interimar al spitalului TBC din Sibiu

Dr. Gabriel Budescu, fostul director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, a fost propus pentru funcția de director medical interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu, în ședința Consiliului de Administrație din 26 noiembrie, potrivit managerului Cristian Roman. Ultimul cuvânt îl vor avea, însă, cei de la Consiliul Județean Sibiu care vor analiza și decide această numire. Deși a fost reluată procedura concurs pentru această funcție, managerul spitalului TBC spune că, până la această oră, nu s-a înscris nimeni.

Fostul director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a fost propus pentru funcția de director medical al Spitalului TBC din Sibiu, potrivit reprezentanților instituției. Propunerea a venit în Ședința de Consiliu de Administrație din 26 noiembrie, după ce actualul director medical, dr. Ioan Drăghilă nu a dorit să-și mai prelungească mandatul.

Consiliul Județean urmează să analizeze această propunere și să ia o decizie.

În momentul de față, dr. Gabriel Budescu face parte din Consiliul de Administrație al Spitalului TBC ca reprezentant al DSP. Nu a fost prezent în ședința în care a fost popus, după cum menționează Cristian Roman.

„În prezent, director medical este domnul Ioan Drăghilă, medic pneumolog. În ședința de Consiliu de Administrație, organizată joi, 26 noiembrie, domnia sa a anunțat că vrea să se dedice în această perioadă doar activității medicale  și că nu dorește să îi mai fie prelungit mandatul de director medical.

În ședința amintită, domnul doctor Drăghilă l-a propus Consiliului de Administrație ca director medical pe domnul dr. Gabriel Budescu, ținând cont de faptul că acesta a fost de mult timp membru al Consiliului de Administrație, cunoaște foarte bine spitalul nostru și ne poate sprijini temporar în această perioadă de pandemie. Această propunere a fost votată de către C.A. și transmisă către Consiliul Județean Sibiu care va analiza și va decide pe cine va numi director medical interimar”, transmite pentru Turnul Sfatului, Cristian Roman, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Acesta menționează faptul că procedura de concurs pentru ocuparea funcției de director medical a fost reluată după ce în luna martie, când s-a organizat primul concurs, nu s-a înscris niciun candidat.

Contactați telefonic de reporterii Turnul Sfatului reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au transmis că doar miercuri vor trimite informații în legătură cu acest subiect.

Vă reamintim că, în data de 13 noiembrie, Gabriel Budescu și-a dat demisia din funcția de director al Direcției de Sănătate Publică Sibiu, invocând motive ce țin de starea de sănătate.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Aaa Bbb

Acum 3 ani

asta avusese niste motive personale (nota redactiei: incompetenta) pentru care a plecat de la DSP, se pare ca motivele s-au terminat ... :)
Raspunde

Eu.. Ciufut.. Tot...Eu...

Acum 3 ani

... am o mare nelamurire: dacă ești pensionar al Statului, te operezi în vremuri de răstriște și te retragi din post cheie (DSP) iar acum accepți aceasta funcție, ce fel de nevertebrate a poți sa fi????!!! Rușine.....
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 3 ani

O măsură de minus 1000 de voturi.... Că doar nu își închipuie cineva că această numire poate aduce UN VOT.... Candidaților cineva vă sabotează! Dacă tot nu a fost prezent, să zică că, din modestie, refuză....Rapid.... Poate reușim să dregem busuiocul....
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Alt bugetar,sef nu altfel, etern ! Votati !
Raspunde

Ion Gheorghe

Acum 3 ani

Domnul din imagine ce specialitate are ??? Sunteți de tot râsul: se retrage de la DSP de "bun" ce era și acum îl puneți director medical la un spital important. Asta s-a născut director ? Persoane tinere , cu specialități adecvate postului , nu aveți ? Halal !
Raspunde

Eva Dorcs

Acum 3 ani

Mai mare rușinea ! Numiți un demisionar de 65 ani, stomatolog, că director medical la Spitalul TBC. RUSINE ! Acest domn, pila cui e ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus