Marţi,
19.01.2021
Innorat
Acum
-7°C

Asistenta din Sibiu, decedată în iunie de covid, inclusă în Memorialul Eroilor din Sănătate realizat de Federația Solidaritatea

Asistenta din Sibiu, decedată în iunie de covid, inclusă în Memorialul Eroilor din Sănătate realizat de Federația Solidaritatea

Membrii Federației Solidaritatea Sanitară din România au făcut „Memorialul Eroilor din Sănătate”. Este vorba despre o pagină web unde apar fotografiile a 50 de cadre medicale care au luptat în prima linie împotriva virusului SARS CoV -2, s-au infectat și, din păcate, au murit. Printre eroii care nu mai sunt acum printre noi se află și asistenta medicală a Spitalului Clinic Județean Sibiu,  Lavinia Daniela Dăbău, care a piedut lupta cu virusul în luna iulie.

Un „Memorial al Eroilor din Sănătate” a fost lansat de membrii Federației Solidaritatea Sanitară din România. 66 de persoane din sistemul de sănătate, medici, asistenți, angajați ai spitalelor, nu mai astăzi printre noi și sunt doar o parte dintre cei care au decedat în urma infectării cu SARS CoV-2, iar oricine cunoaște alte cazuri poate trimite federației o fotografie și o scurtă descriere „pentru a întregi chipul celor care nu mai sunt acum printre noi”, așa cum scrie pe pagina de facebook a federației.

Printre eroi se numără și asistenta sibiancă Lavinia Daniela Dăbău, care a murit, în 13 iulie, la vârsta de 50 de ani, după ce a fost infectată cu SARS CoV-2.

„Lavinia Daniela Dăbău era asistentă medicală de câțiva ani la spitalul Clinic Județean Sibiu. Era pasionată de torturi, realizând în trecut cu îndemânare torturi cu păpuși Barbie. La 40 de ani și – a dorit să devină asistentă medicală și a devenit șefă de promoție a școlii postliceale de asistente medicale din Sibiu”, scrie în memorial, alături de fotografia asistenței.

Toți cei care intră pa pagina memorialului pot lăsa un mesaj, depune o floare virtuală sau pot aprinde o lumânare virtuală în memoria acestor eroi.

„Rugăm colegii, membri de sindicat și nu numai, să susțină demersul Federației Solidaritatea Sanitară din România prin distribuirea acestei postări și prin scrierea unor gânduri în cartea de onoare a celor care ne-au fost colegi de breaslă și care și-au pierdut viața făcându-și datoria. Să nu trecem ușor peste asta spunând că sunt oameni pe care poate nu i-am cunoscut. Să ne gândim că oricând am putea fi unul din aceștia. Să ne amintim și să îi onorăm noi pentru că statul nu le onorează sacrificiul. Vă mulțumim”, scrie și Doru Ciprian Damian, președintele Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” Sibiu pe pagina sa de facebook.

Scopul „Memorialului Eroilor din Sănătate” este acela de a „cinstiți eroii. Pe cei cunoscuți, pe cei necunoscuți și pe cei nerecunoscuți!”

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus