Joi,
17.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

27 focare active în județ. Opt dintre ele sunt în municipiul Sibiu

27 focare active în județ. Opt dintre ele sunt în municipiul Sibiu

Direcția de Sănătate Publică Sibiu anunță că în acest moment, în județul nostru, sunt active 27 de focare de infecție cu virusul SARS CoV-2, dintre care 22 sunt în centre rezidențiale. 

Opt focare se înregistrează în municipiul Sibiu, respectiv la Unitatea de Asistență Medico-Socială Sibiu, Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități ”Speranța”, Centrul de plasament Prichindelul, Centrul de plasament Guliver, o companie producătoare de componente auto, o companie producătoare de echipamente si sisteme electronice, o companie de asamblare componente auto și Direcția de Sănătate Publică.

„Se declară focar de infecție în momentul în care sunt confirmate trei cazuri pozitive și în urmă anchetei epidemiologice se stabilește link epidemiologic între cele 3 cazuri. Focarul se menține activ, până în momentul când se închide. Un focar se închide în momentul în care trec 14 zile de la dată ultimului caz pozitiv confirmat din focar”, explică Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Iată lista întreagă a focarelor de coronavirus din județ și numărul infectaților, conform informațiilor transmise de DSP Sibiu:

-       Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Săliște: TOTAL POZITIVI: 101 persoane din care 58 de beneficiari pozitivi și 43 angajați pozitivi 

-       Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Agnita: TOTAL POZITIVI: 33 persoane din care 25 beneficiari pozitivi și 8 angajați pozitivi. 

-       Centrul de recuperare și reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu: TOTAL POZITIVI: 180 persoane din care 125 de beneficiari pozitivi și 55 de angajați pozitivi. 

-       Sos Satele copiilor Cisnădie: TOTAL POZITIVI: 23 persoane din care 13 beneficiari pozitivi și 10 angajați pozitivi.

-       Centrul pentru recuperarea și reabilitare neuropsihiatrică Râu Vadului: TOTAL POZITIVI: 185 persoane din care 124 beneficiari pozitivi și 61 angajați pozitivi. 

-       Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Sibiu: TOTAL POZITIVI: 59 persoane din care 42 beneficiari pozitivi și 17 angajați pozitivi. 

-       Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Nectarie” Mediaș: TOTAL POZITIVI: 68 persoane din care 46 beneficiari pozitivi și 22 angajați pozitivi.

-       Centrul de îngrijire și asistență „Episcop Nicolae Popoviciu” Biertan: TOTAL POZITIVI: 43 persoane din care 24 beneficiari pozitivi și 19 angajați pozitivi.

-       Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități ”Speranța” Sibiu: TOTAL POZITIVI: 39 persoane din care 18 beneficiari pozitivi și 21 angajați pozitivi.

-       Centrul de îngrijire și asistență Agnita: TOTAL POZITIVI: 27 persoane din care 19 beneficiari pozitivi și 8 angajați pozitivi.

-       Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu handicap Tălmaciu: TOTAL POZITIVI: 75 persoane din care 49 beneficiari pozitivi și 26 angajați pozitivi.

-       Căminul pentru persoane vârstnice Șura Mică: TOTAL POZITIVI: 30 persoane din care 20 beneficiari pozitivi și 10 angajați pozitivi.

-       Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Mediaș: TOTAL POZITIVI: 38 persoane din care 20 beneficiari pozitivi și 18 angajați pozitivi. 

-       Centrul de îngrijire și asistență Biertan: TOTAL POZITIVI: 45 persoane din care 24 beneficiari pozitivi și 21 angajați pozitivi.

-       Căminul pentru persoane vârstnice Ațel: TOTAL POZITIVI:22 persoane din care 16 beneficiari pozitivi și 6 angajați pozitivi.

-       Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Mihail Mărturisitorul” Mediaș: TOTAL POZITIVI: 24 persoane din care 17 beneficiari pozitivi și 7 angajați pozitivi.

-       Centru de plasament Prichindelul Sibiu: TOTAL POZITIVI: 35 persoane din care 16 beneficiari pozitivi și 19 angajați pozitivi.

-       Centru de plasament Guliver Sibiu: TOTAL POZITIVI: 10 persoane din care 6 beneficiari pozitivi și 4 angajați pozitivi.

-       Centru de plasament pentru copii Turnu Roșu: TOTAL POZITIVI 52 persoane din care 36 beneficiari și 16 angajați.

-       Centrul pentru Seniori B&B Adept Merghindeal: TOTAL POZITIVI 15 persoane din care 11 beneficiari și 4 angajați.

-       Asociația umanitară dare to care: TOTAL POZITIVI 6 persoane din care 4 beneficiari și 2 angajați.

-       Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice Ighișu Vechi: TOTAL POZITIVI 3 persoane din care 0 beneficiari și 3 angajați.

-       O companie producătoare de componente auto din Sibiu: 173 de angajați pozitivi, 243 de contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. 

-       O companie producătoare de echipamente si sisteme electronice din Sibiu: 28 de angajați pozitivi, 32 de contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.

-       O companie de asamblare componente auto din Sibiu: 42 angajați pozitivi, 54 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. 

-       O companie producătoare de încălțăminte și accesorii de marochinărie din Cisnădie: 29 angajați pozitivi, 27 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu. 

-       Direcția de Sănătate Publică Sibiu: 8 angajați pozitivi.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kokos Kokos

Acum 6 luni

Mai este cel puțin încă un focar , cel de la echipa de fotbal Afc Hermannstadt!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus