Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Interpelare de ales al sibienilor în Consiliul local: Eu de ce nu mai primesc acasă ziarul?

Interpelare de ales al sibienilor în Consiliul local: Eu de ce nu mai primesc acasă ziarul?

Unul din noii aleși ai sibienilor în Consiliul local a cerut să îi fie explicat de ce în cartierul în care locuiește nu mai este împărțit un ziar local de câteva luni. A fost nevoie de intervenția primarului Sibiului pentru ca Sara Konnerth, proaspăt aleasă în forul deliberativ local, să afle că ziarul Sibiu100% nu aparține Primăriei.

La capătul celei mai lungi ședințe a Consiliului Local Sibiu din ultimii cel puțin cinci ani (au fost votate 75 de proiecte), la capitolul Interpelări a luat cuvântul Sara Konnerth, aleasă din partea FDGR. ”Am o întrebare: ziarul Sibiu100% nu mai vine din septembrie. Ce s-a întâmplat?”, a spus scurt Sara Konerth, referindu-se la publicația care se împarte gratuit în cutiile poștale din Sibiu.

În fața unei astfel de întrebări, Tiberiu Drăgan, președintele de ședință, a cerut sprijinul celorlalți aleși. ”Dacă știe vreun coleg să răspundă...”. Doi dintre consilierii locali au venit cu variante. ”Eu știu că au redus tirajul, la 35.000 de exemplare”, a intervenit Ionuț Ghișe, din partea USR PLUS. ”Asta este: reducerea tirajului din cauza pandemiei”, a întărit Corina Dăncilă, din partea PNL.

Sara Konnerth nu a lăsat subiectul să se răcească. ”Ah, dar în Turnișor nu mai vine niciunul, deci... Numai în centru îl mai împart? Sau cum?”, a insistat Sara Konerth, spre amuzamentul mirat al mai multor colegi inclusiv din cadrul Forumului.

În cele din urmă a intervenit primarul Sibiului, Astrid Fodor, care a lămurit-o că ziarul în discuție nu este al Primăriei sau al Consiliului local pentru care Sara Konnerth a candidat în toamna acestui an. ”Doamna Konnerth, vă puteți adresa cu această întrebare la Sibiu 100%. Nu este o instituție sau firmă din subordinea Primăriei sau a Consiliului local. Este un ziar privat, noi nu vă putem da un răspuns oficial”.

”Da, bine... am crezut că numai la noi se întâmplă să nu îl primim... Bine, mă adresez, mulțumesc”, a încheiat subiectul Sara Konnerth.

Aflată la primul mandat de consilier local, Sara Konnerth (63 de ani) are studii doctorale în domeniul ciberneticii economice, potrivit prezentării făcute în timpul campaniei electorale de către echipa FDGR. Predă în învățământul superior de 17 ani, din 2014 fiind conferențiar universitar, specialitatea matematică și informatică, în cadrul Universității ”Lucian Blaga”din Sibiu.

Sursa foto: forumulgermansibiu.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4090

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Teo 1

Acum 3 ani

Intr-adevar,o problema de importanta nationala
Raspunde

Marcian` Radu

Acum 3 ani

E foarte tare!! Ce informati si stiutori sunt alesii locali!! Inca o tanti competenta!!!!
Raspunde

Bogumil Agușteriței

Acum 3 ani

Iti dai seama, nu, pe cine avem in primarie si CL? Pe astia i-au votat sibienii mei mandri si fuduli. Cu astia dezvoltam Sibiul, concepem si implementam proiecte mari? Gute Nacht, sat frumos!
Raspunde

Intern Etul

Acum 3 ani

am implinit varsta de 8 ani si am cautat pe internet / sibiu 100/ . Am gasit imediat tot ce dorea acea tanti sa afle. Dar nu am aflat de ce un expert in cibernetica nu stie sa deschida un calculator
Raspunde

Ciprian M.

Acum 3 ani

Doamna doctor într-un domeniu al ciberneticii are un fetish pentru hârtie? Tehnocrația flirtând cu idiocratia.
Raspunde

Un simplu IT-st

Acum 3 ani

Cum adica preda informatica si citeste ziarul fizic si nu online si se revolta cand nu il mai primeste? Cat de aiurea suna asta. Nu ca ar fi vreo problema cu cititul ziarului fizic in general, dar intr-un astfel de caz ar trebui sa fie mult mai "aproape" de tehnologie zi de zi, fiind profesor de informatica. Ar trebui sa constientizeze ca este mult mai eficient sa te informezi din mediul online si in plus se salveaza niste copaci.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Oare de ce expresia ''Sasu' care nu-i prost nu-i sas !'' nu este cosiderata pleonasm?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus