Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Bilanţ de final de an la Primăria comunei Axente Sever

Bilanţ de final de an la Primăria comunei Axente Sever

Anul 2020 a fost plin de realizări pentru administraţia publică locală din comuna Axente Sever.  Primarul Marius Grecu şi echipa sa a dus la bun sfârşit un proiect foarte important, fiind vorba despre DC 6 Agârbiciu-Şoala, care a fost inaugurat în luna iulie a acestui an. Tototdată, a fost aprobat un alt proiect important pentru infrastructura comunei, care vizează reabilitarea şi modernizarea străzilor din toate localităţile aparţinătoare (Axente Sever, Agârbiciu şi Şoala), iar pe parcursul anului 2021 este estimată şli finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă-canal în Axente Sever şi Agârbiciu, prin intermediul unui proiect amplu, derulat în parteneriat cu Apa Târnavei Mari Mediaş.

Tot în acest an, au fost desfăşurate mai multe lucrări de renovare la unităţile de învăţământ din comună, au fost pavate curţile şcolilor şi grădiniţelor din Axente Sever şi Agârbiciu, iar la grădiniţa din Agârbiciu au fost finalizate lucrările de renovare a grupului sanitar, urmând ca lucrările de renovare la interiorul clădirii să continue şi în perioada următoare şi să se achiziţioneze mobilier nou pentru sălile de clasă. Lucrările la grădiniţa din Agârbiciu se desfăşoară cu ajutorul unei sponsorizări obţinute de primarul Marius Grecu de la SNGN Romgaz SA Mediaş. Tot printr-o sponsorizare de la compania medieşeană au fost achiziţionate anul acesta 94 de tablete pentru elevii şcolilor din comuna Axente Sever.

De asemenea, în acest an au fost finalizate lucrările la capela mortuară din localitatea Agârbiciu şi a fost renovată sala de festivităţi din localitatea Axente Sever .

Pe 17 decembrie a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Axente Sever, în cadrul căreia a fost ales viceprimarul comunei, în persoana domnului Gheorghe Petrişor şi au fost constituite comisiile de specialitate pentru avizarea proiectelor de hotărâri ale consiliului. Tot în cadrul aceleaşi şedinţe, a fost aprobat un proiect de hotărâre care prefigurează direcţia adoptată de comuna Axente Sever în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de carbon, prin reducerea impozitului plătit de către  contribuabilii care deţin vehicule hibride sau vehicule electrice cu 75%.

Aşadar, şi anul 2021 se anunţă unul extrem de ocupat pentru administraţia publică locală din Axente Sever, însă edilul şef al comunei este încrezător că toate proiectele demarate pe parcursul acestui an, precum şi cele care sunt programate pentru anul care urmează vor fi duse la bun sfârşit.  De altfel, primarul din Axente Sever, Marius Grecu, le transmite pe această cale un mesaj tuturor cetăţenilor comunei: „Anul 2020 a fost unul plin de provocări pentru noi, în special în contextul pandemic actual, însă sunt mulţumit de faptul că am realizat tot ce ne-am propus şi comuna Axente Sever se află pe drumul cel bun în ceea ce priveşte dezvoltarea locală, pe toate planurile. Doresc să le mulţumesc încă o dată pe această cale cetăţenilor din comună care mi-au acordat încrederea şi sprijinul lor pentru încă un mandat, atât mie, cât şi echipei mele şi cred că ei ştiu deja că nu îi voi dezamăgi, pentru că sunt un om al faptelor, nu al vorbelor. Şi pentru că tot ne apropiem de finalul de an, doresc să le urez din partea mea şi a personalului Primăriei comunei Axente Sever sărbători fericite tuturor locuitorilor din Axente Sever, Agârbiciu şi Şoala şi un An Nou 2021 cu cât mai multe realizări, sănătate şi bucurii alături de cei dragi!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus